maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

37ste Wereldreligiedag in Suriname gevierd

lees ook ...

De wrange internet tories van Telezuur/ EBS (2)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten  komt of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jouw bu...

Suriname met een mozaïek aan religiën, heeft zondag de 37ste Wereldreligie dag gevierd in de mandir van Arya Dewaker. Deze werd georganiseerd door Stichting Wereldreligiedag en had als thema: “Jongeren en Religie.” Het is volgens Stanley Soeropawiro, Coördinator Religieuze Aangelegenheden, belangrijk dat verschillende religieuze organisaties bij elkaar komen om te praten over maatschappelijke problemen en mogelijke oplossingen aan te dragen.

Soeropawiro heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) vertegenwoordigd. “Als gemeenschap met een multireligieuze samenleving, weten we dat er verschillende manieren van benaderingen zijn als het gaat om onze jongeren”.

Aan de ene kant is er de zienswijze dat kinderen van jongst af aan opgevoed en gevormd moeten worden. Aan de andere kant is er een visie die zegt dat kinderen en jongeren volledig vrijgelaten moeten worden en dat zij zelf zullen weten wat goed en wat slecht is.

Religieuze organisaties, die de dragers zijn van waarden en normen, moeten dus samen kijken naar wat het beste is voor ons. “Dit, zodat wij daadwerkelijk een gelukkige samenleving kunnen bewerkstelligen door duurzame ontwikkeling met welvaart en welzijn voor eenieder,” onderstreept Soeropawiro.

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Ontwikkeling, die president Chandrikapersd Santokhi vertegenwoordigde, is trots dat ze in een samenleving woont en werkt waarbij ongeacht de geloofsovertuigingen, we bij elkaar kunnen zitten. Het vormen van eenheid is volgens haar zeer belangrijk en geen verdeeldheid als gevolg van religie. Het ligt uiteindelijk aan de ouders om de kennis over te dragen over religie aan de kinderen, maar de keuze ligt bij de kinderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname37ste Wereldreligiedag in Suriname gevierd