Vandaag, 34 jaar geleden, op 7 juni 1989, stortte de PY 764 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) neer te Zanderij. Dit gebeurde tijdens een landing. Het is de grootste vliegramp in de geschiedenis van Suriname, waarbij alle negen bemanningsleden en 167 inzittenden om het leven kwamen. Elf passagiers en een hond overleefden de ramp.
In verband hiermee wenst president Chandrikapersad Santokhi alle nabestaanden, kennissen en vrienden heel veel sterkte toe. De passagiers aan boord waren voornamelijk Surinaamse Nederlanders die op bezoek wilden gaan bij hun familie. Daarnaast bevond zich ook een deel van het Kleurrijk Elftal, dat in Suriname deel zou nemen aan een voetbaltoernooi, aan boord van het vliegtuig. Ook de leden van het orkestje de Draver Boys, dat het elftal vaak begeleidde, behoorden tot de passagiers.
Bij de benadering van Zanderij was er meer mist dan voorspeld in het weerbericht. Het zicht was echter niet zo slecht dat een landing op zicht onmogelijk was. Desondanks besloot gezagvoerder Will Rogers om te landen via het Instrument Landing System (ILS), hoewel dit niet betrouwbaar was en hij geen toestemming had voor zo’n landing.
Na drie mislukte landingspogingen negeerde de bemanning de automatische waarschuwing (GPWS) dat het toestel te laag vloog tijdens de vierde poging. Het vliegtuig raakte op een hoogte van 25 meter twee bomen, kantelde om zijn lengteas en stortte om 04.27 uur lokale tijd ondersteboven neer.
Ter nagedachtenis aan de slachtoffers werd in Paramaribo een monument opgericht aan de Jagernath Lachmonstraat. Dit monument bestaat uit vier witte zuilen, elk met de beplating van een vliegtuigmotor erop. Op de zuilen zijn in totaal vier plaquettes geplaatst met de namen van de slachtoffers.