Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

32-jarige man aangehouden voor stelen moeders pinpas

Geplaatst

op

door

De 32-jarige Urwin S. is na uitgewerkte informatie opgespoord en aan het Molendpad aangehouden door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP).
Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat Urwin er een gewoonte van had gemaakt om persoonlijke spullen van zijn moeder weg te nemen. Eerder had hij verschillende sieraden van de vrouw weggenomen en verkocht. Zijn moeder had echter van deze diefstal geen aangifte gedaan.

De moeder deed aangifte tegen haar zoon, toen zij ontdekte dat Urwin haar pinpas had weggenomen en een geldbedrag van SRD 3.000 van haar rekening had gelicht. De verdachte die bij zijn moeder inwoonde, had door dat zijn moeder op de hoogte was van zijn gepleegde daad en verliet de woning.

Het gelukte het RBTP Urwin op te sporen en aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan de politie van Latour. Tijdens de voorgeleiding gaf hij toe zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en beloofde dat hij de schuld terug zal betalen aan zijn moeder.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Urwin in verzekering gesteld.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Telesur introduceert 5G-netwerk in Suriname

Geplaatst

op

door

Als eerste in de regio heeft Telesur op 6 december het 5G-netwerk, de snelle internetservice, geïntroduceerd. Suriname heeft deze mijlpaal kunnen bewerkstelligen dankzij de inspanningen van het telecommunicatiebedrijf. Telesur-directeur Mike Antonius benadrukt dat zijn organisatie met haar inspanningen probeert het leven van de samenleving te verrijken en verduurzamen.

De introductie van het 5G-netwerk is niet alleen bedoeld voor de individuele klanten, maar meer nog voor de zakelijke klanten. De laatstgenoemde groep zal met deze snelle verbinding in staat zijn om op hun beurt ook de dienstverlening naar hun klanten te optimaliseren.

Verschillende sprekers uit de ICT- en ondernemerswereld hebben de introductie van 5G in Suriname toegejuicht. Vijay Kirpalani, directeur van handelsonderneming Kirpalani,  noemt de introductie een bijzondere mijlpaal. “Het nam 26 uur in beslag om een film te downloaden met 3G. Met 4G kan dat binnen zes minuten en met 5G kan het binnen 3,6 secondes”, aldus Kirpalani.

Lees verder

Suriname

Advocaat Kanhai: “Bouterse kan gewoon meedoen aan de verkiezingen”

Geplaatst

op

door

De raadsman van NDP-voorzitter Desi Bouterse, Irvin Kanhai, heeft tijdens de drukbezochte kadermeeting gisteravond in Ocer de vraag gesteld aan de aanwezigen of zij willen dat hun voorzitter weer meedoet aan de verkiezingen van volgend jaar. Onder luid gejuich en gefluit is toen uitgeroepen: “We want Bouta, We want Bouta.”  Kanhai heeft bevestigd, dat zijn cliënt bij de komende stembusgang normaal kan meedoen. “Hij is niet ontzet uit passief en actief kiesrecht”, zei de jurist.

Volgens de jurist zal Bouterse bij behandeling van het verzet gewoon weer verdachte zijn en geen veroordeelde. De Krijgsraad heeft Bouterse gevonnist op 29 november voor 20 jaar cel. Bouterse is volgens zijn raadsman het gezicht van het achterwaartse dekolonisatieproces. Nederland was meer dan 300 jaar de baas over Suriname. De aanval is op Bouterse geopend, omdat hij de strijd heeft aangebonden in 1980, om het land daadwerkelijk onafhankelijk te maken. Nederland doet er alles aan om het nieuwe gezicht, dat zich vanaf de tachtiger jaren in de politiek heeft aangediend, te laten vallen.

Er is volgens Kanhai van alles gedaan om Bouterse veroordeeld te krijgen. Daarvoor zijn na vier jaar stopzetten van het 8-decemberproces, enkele artikelen van de Amnestiewet niet van toepassing verklaard. Een jaar lang is niets meer gebeurd met het proces en op het moment dat het staatshoofd uitlandig is, wordt er vonnis uitgesproken.

NDP-voorzitter Bouterse heeft de Krijgsraad bedankt voor het politieke vonnis dat is uitgesproken. Volgens hem is de eenheid binnen de paarse partij helemaal hersteld en staat zijn achterban als één man achter hem.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen