zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

3000 huishoudens getroffen door wateroverlast binnenland

lees ook ...

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang ge...

Vele huishoudens zijn getroffen door de wateroverlast in het binnenland. Uit een inventarisatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) blijkt dat ongeveer 3000 huishoudens hierdoor getroffen zijn. Maverick Boejoekoe, directeur op het directoraat Regionale Ontwikkeling ,is tijdens een persconferentie op vrijdag 25 maart nader ingegaan op de rol van het ministerie tijdens deze situatie.

Samen met het Rode Kruis hebben ROS en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) hulp geboden aan de getroffen gemeenschappen. Intussen hebben reeds 1100 huishoudens noodhulppakketten ontvangen. Deze pakketten bevatten onder andere drinkwater en voedsel, waaronder babyvoeding, kaarsen en dekzeilen. De ROS-functionaris heeft ook aangegeven dat het water in de verschillende dorpen reeds aan het wegtrekken is.

Niet alleen het binnenland heeft te kampen gehad met wateroverlast, ook het district Saramacca is de afgelopen periode door dit fenomeen geteisterd. Verschillende gebieden lopen steeds weer onder en de waterstand in de rivieren en waterwegen stijgt vanwege springvloed. In Saramacca zijn ongeveer 200 huishoudens getroffen, waarvan reeds 50 een noodhulppakket hebben gekregen.

Boejoekoe zegt verder dat het ministerie van ROS ook crisismanagementtrainingen aan de districtscommissarissen wil verzorgen. Zij kunnen in geval van crises dan voorbereid zijn en meteen in actie komen. Er moet sneller op zulke ontwikkelingen ingespeeld worden, vooral als mensen geëvacueerd moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname3000 huishoudens getroffen door wateroverlast binnenland