dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(1)

3000 bewoners West-Suriname ontberen optimale gezondheidszorg

lees ook ...

Korps Militaire Politie heeft nieuwe leiding

Het Korps Militaire Politie (MP) heeft een nieuwe leiding. Majoor Roy Samuels heeft bij het Korps Militaire Politie (MP) de leiding overgenomen. Hij volgt overste Petrus Wasimin op als commandant bij ...

De optimale zorg van bijkans 3000 bewoners van Apoera, Section en Washabo wordt door het vertrek van de arts, die te Kabalebo gestationeerd was, bemoeilijkt. De Cubaanse arts is nu werkzaam te Wageningen in Nickerie. Er is een tekort aan artsen bij het Mungra Medisch Centrum (MMC), dat belast is met de gezondheidsdienst in de deze dorpen.

Directeur Shaïsta Abdul van MMC zal deze kwestie bespreken met minister Amar Ramadhin en directeur Rakesh Sukul van Volksgezondheid. “Er is een oplossing en we zullen hierover eerst overleggen met de minister en directeur”, zegt Abdul.

Dat er geen arts is in Kabalebo, baart dorpshoofd Marciano Jong van Apoera zorgen. Dit heeft hij aangekaart bij MMC en verwacht dat het probleem spoedig wordt opgelost. “Als iemand erg ziek is, moet die behandeld worden door een arts. Als die niet is, gaan we ernstig bezorgd zijn”, zegt Jong.

Ook Josta Lewis, districtscommissaris van Kabalebo, heeft MMC op de hoogte gesteld van de kwestie. Behalve dat er geen arts is in het gebied, wil ze ook andere issues met betrekking tot de gezondheidszorg bespreken met de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname3000 bewoners West-Suriname ontberen optimale gezondheidszorg