dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
3
(1)

30.000 gele koorts vaccins voor Volksgezondheid

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

Suriname heeft 30.000 gele koorts vaccins ontvangen van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie/ Wereldgezondheidsorganisatie (PAHO/WHO). Deze donatie is mogelijk gemaakt door een bijdrage aan de PAHO van de Verenigde Staten ter ondersteuning van PAHO’s COVID-19 Pandemic Preparedness and Response Plan om technische samenwerking te bieden en te werken om de effecten van de COVID-19-pandemie in de regio van de Amerika’s.

De schenking is gedaan in het kader van haar programma voor technische samenwerking en in overeenstemming met de bepalingen van het Verdrag inzake de voorrechten en immuniteiten van de gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties, aangenomen op 17 juli 1948, en meer specifiek de Basisovereenkomst tussen de regering van Suriname en de PAHO/WHO met betrekking tot institutionele betrekkingen en voorrechten en immuniteiten, ondertekend op 15 november 1985.

In verband met de versterking van de relatie heeft minister Amar Ramadhin een gesprek gevoerd met de Amerikaanse delegatie tijdens de 30e PAHO Sanitary Conference in Washington. Tijdens dit gesprek zijn diverse mogelijkheden voor samenwerking besproken. Er zijn vervolg afspraken gemaakt om de mogelijkheden te bespreken. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft aangegeven Suriname op diverse gebieden binnen de zorgsector te willen ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname30.000 gele koorts vaccins voor Volksgezondheid