maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

287 rekruten voor Basis politie opleiding

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

De nieuwe lichting politie rekruten is vanmorgen door minister Kenneth Amoksi van het Ministerie van Justitie en Politie toegesproken. De lichting start vandaag met hun opleiding tot aspirant-agent van politie. De opleiding begint met één week in een trainingskamp buiten de stad. Verder waren aanwezig, de waarnemend Korpschef (KC), hoofdcommissaris Ruben Kensen, hoofd van de Politie Academie Maureen Palmtak en Kampcommandant Revelino Eijk.

Minister Amoksi heeft vertrouwen dat de juiste keuze is bij de selectie van de groep. Hij riep de 287 man sterke groep rekruten op, om zich in te zetten en elkaar te ondersteunen omdat de introductieweek altijd een zware week is. De bewindsman vertelde de rekruten dat het ook in het vooruitzicht ligt dat ze reeds in een vroeg stadium als Buiten Agent van Politie (BAVP) ingezet zullen worden. Dit zal dus onderdeel vormen van hun werkstage. Deze groep rekruten is de grootste groep ooit met 287 personen.

Waarnemend Korpsschef Ruben Kensen maakte de rekruten een compliment voor hun inzet tot nu toe en noemde het een positieve indicatie voor de trainingsweek. Hij meldde de rekruten dat er in de komende week sterk gelet zal worden op de discipline. Het laatstgenoemde is bepalend voor het doorstromen van de rekruten binnen opleidingstraject. Hoofd van de Politie Academie Maureen Palmtak, gaf de instructie aan de Kampcommandant om zoals verwacht wordt, goed getrainde politiemensen terug te brengen in goede gezondheid.

Kampcommandant Revelino Eijk benadrukte het maatschappelijk belang van de politie voor een leefbare en veilige samenleving. Agenten moeten hun plichten kennen maar ook de rechten van de burger hoog in het vaandel houden. Eijk riep de rekruten op om inzet, saamhorigheid, teamgeest en doorzettingsvermogen te tonen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname287 rekruten voor Basis politie opleiding