dinsdag 7 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Caricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokhi

lees ook ...

Het Nationaal leger helpt mee de orde te handhaven

Het Nationaal Leger heeft tijdens hun nachtelijke surveillance in de maand januari 2023 enkele onregelmatigheden  geconstateerd. De surveillances zijn uitgevoerd in Paramaribo, Wanica, Commewijne en P...

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens een persconferentie bij de 8ste editie van de Caricom-Cuba Summit aan, dat de relatie tussen de regionale organisatie en Cuba constant zijn gebleven ondanks de steeds veranderende politieke, sociale, economische en ecologische situaties. “Wij hebben onze relatie versterkt door voortdurend nieuwe samenwerkings-mogelijkheden te verkennen”, zei het Surinaamse staatshoofd.

President Santokhi heeft onderschreef dat de 50-jarige relatie tussen de Caricom en Cuba omschreven kan worden als zeer succesvol. Vijftig jaar geleden werd de basis gelegd voor het opbouwen van een sterke en wederzijds voordelige relatie, sindsdien formeel ondersteund door instrumenten als technische samenwerkingsovereenkomsten en memoranda van overeenstemming.

De declaratie welke tijdens de summit is aangenomen creëert volgens de Caricom-voorzitter nieuwe mogelijkheden. “Ik ben ervan overtuigd dat wij nog 50 succesvolle jaren tegemoet gaan. Caricom en Cuba zullen de samenwerkingsgebieden nu ook uitbreiden en de bestaande samenwerkingen verder intensiveren”, zo zei President Santokhi, Caricomvoorzitter.

De Bridgetown-verklaring welke is aangenomen tijdens de achtste Caricom-Cuba top verwerpt het opleggen van eenzijdige dwangmaatregelen en roept op tot een onmiddellijk en onvoorwaardelijk einde aan de economische, commerciële en financiële blokkade van de Verenigde Staten van Amerika tegen Cuba. “Caricom is solidair met Cuba. Cuba is een belangrijke partner in de regio om brandende vraagstukken samen op te lossen”, aldus de Caricom-voorzitter Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCaricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokhi