Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

28 splinternieuwe pick-ups en 8 ambulances voor Surinaamse overheid

Geplaatst

op

Nieuwe Voertuigen

Rudisa Motors heeft 28 splinternieuwe pick-ups van het merk SsangYoung en type Musso geleverd voor de regering. Verder zijn 8 ambulances van het merk Hyundai overgedragen aan het ministerie van Volksgezondheid. De voertuigen zijn door de vorige regering besteld en moeten nog afbetaald worden.

Volgens informatie zijn 11 van deze voertuigen bestemd voor de kabinetten van de president en vicepresident. Het is nog niet duidelijk waar de overige 17 naar toe gaan.

De zakenman Dilip Sardjoe, eigenaar van Rudisa Motors, heeft de lening voorgeschoten.

Culturu.com

11 Reacties
11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mariska
vrijdag 4 september 2020 14:09

Waarom auto luxe. Leen voor het volk dat ze eten .. luxe is nu niet aan de orde ambulance prima. Het volk moet gereden. Koop 20 grote bussen om de passagiers te vervoeren. Lanti bus dat is voor het volk geen luxe dingetjes.

Gerson
zaterdag 5 september 2020 07:14

Sardjoe krijgt niets hij heeft het land al behoorlijk opgelicht regering moet niets aan hem betalen gewoon in beslag nemen

Rama
zaterdag 5 september 2020 10:20

Dit is ook weer een slechte investering van de vorige regering.
Deze erfenis komt zeker niet goed uit.
maar je komt er ook niet onderuit.
Een regering die zegt geen geld te hebben maar wel een heel wagen park besteld.
Hoe dom kan je zijn.
En ik mis onze lieve super betrouwbare Boefdraad nog steeds.
Waarom komt dat goud eerlijke schatje niet eens terug naar ons mooie landje.
We missen hem erg en hebben al een gratis plekje vrij voor hem in de gevangenis.

Parbhoesingh
zaterdag 5 september 2020 10:45

Sardjoe palm weer de regering. Chan trap niet in die onzin van sardjoe.Het volk ziet alles.Laat hij de auto,s schenken aan de regering.Hij heeft toch heel veel geld.Chan laat sardjoe niet bepalen voor jouw.wees opgepast.a mang gevaarlijk.Lost het probleben samen met uw regering.Wie rotsooi schopt direct ontslaan.Let op corruptie in de regering.Let op de hooge prijzen in de winkels benzine enz. De bevolking kan het niet betalen. Besteed tijd aan de arme volk.Laat de mensen elke dag te eten hebben.Laat mensen ook werken en een goed salaris verdienen en uit komen.Chan doe het a.u.b. voor je land en volk. Gr… Lees verder »

Lobo
zaterdag 5 september 2020 11:22

Sardjoe is slim hoe is sardjoe rijk geworden door het video theek hij zat ook in coca dat weet iedereen. Staat moet sardjoe niks betalen.hij heeft grote mond.

Nani
zaterdag 5 september 2020 13:09

Hij moet gratis geven. Hij heeft iedereen omgekocht op zo een manier bita.

Jimmy
zaterdag 5 september 2020 17:54

Hij zou nog meer moeten schenken aan de overheid. Hij heeft genoeg vergaard.

Zwartje
zondag 6 september 2020 03:48

Weer zo een actie van de paarse ratten. Auto’s kopen terwijl het volk al bloedde. Eigenbelang. Niemand weet waarom en voor wie de auto’s besteld zijn. Zo werd er met geld gesmeten en heeft t land momenteel een torenhoge schuld door wanbeleid van paars. Wat hebben jullie hierop te zeggen Adhin en Bouta?

Uric
maandag 7 september 2020 07:51

Was dat wel nodig of was er geen wettelijke basis omdat terug te draaien? Want nu wordt een crimineel uit de gelederen van vorige regering toch beloond.

Hunvrey
maandag 7 september 2020 19:04

Ik zou het niet betalen, sardjoe is rijkste van SU door alleen steekpenningen te betalen en hij koopt ieder om, ook de vorige en ook de huidige regering. Altijd vanaf bosjebrug tijd en je kan niks doen. Rij maar rond, alles is van sardjoe maar onder een andere naam.

Erik
maandag 7 september 2020 21:56

Hij heeft Suriname in zijn broekzak.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen