zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

27 van de 51 Surinaamse parlementariërs gevaccineerd tegen Covid-19

lees ook ...

Lagere scholen sluiten 12.00 uur in oktober

Alle basisscholen in Suriname zullen in oktober de schooldeuren om 12.00 uur sluiten in plaats van 13.00 uur. Het besluit is genomen door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) v...

Van de 51 assembleeleden zijn 27 al gevaccineerd tegen Covid-19. Ook de regering heeft zich laten vaccineren. Het gaat om president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de 16 ministers. President Santokhi heeft de regering als voorbeeld gesteld voor de overige assembleeleden en de samenleving om zich te laten inenten. De totale fractie van de VHP is gevaccineerd.

Suriname bevindt zich nu in code paars. Dit houdt in dat de besmettingen niet onder controle te houden zijn. De president smeekte de gemeenschap om de Covid-maatregelen in acht te nemen en zich te laten vaccineren.

NDP-parlementslid Melvin Bouva, hoewel hij gevaccineerd is, vindt dat de besmettingsgraad even hoog blijft, ondanks de vaccinatie. Echter, dit aspect wordt vanaf het prille begin duidelijk gemaakt door de medici. Feit is dat personen die gevaccineerd zijn, niet ernstig ziek worden na eventuele besmetting. Zij krijgen slechts milde klachten en worden niet zodanig ernstig ziek dat zij intensieve zorg behoeven.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft zich ook laten vaccineren. Hij heeft alle geloof in de wetenschap. Daarom is hij er ook van overtuigd dat middels vaccineren, heel snel tot normalisatie kan worden overgegaan. Hiervan zijn er genoeg voorbeelden in de wereld. ‘We moeten de goede voorbeelden overnemen’, sprak de parlementsvoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname27 van de 51 Surinaamse parlementariërs gevaccineerd tegen Covid-19