Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

27 recreatieoorden in Para goed bevonden

Geplaatst

op

door

Met het oog op de jaarlijkse schoolvakantie die officieel dit weekend begint, neemt de drukte vooral op de recreatieoorden in het district Para toe. Om de veiligheid van bezoekers te waarborgen heeft het commissariaat zijn huiswerk gemaakt. Op woensdag 14 augustus hebben 27 exploitanten van recreatieoorden hun toestemming en goedkeuring ontvangen voor de periode augustus 2019 tot augustus 2020. Districtscommissaris Armand Jurel van Para heeft het recreatieoord Palulu Camping van een goedkeuringssticker voorzien. Deze oordhouder heeft zich gehouden aan de voorwaarden die gelden bij het exploiteren van een recreatieoord.

Alle goedgekeurde oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden gegaan en er is voldoende bewezen dat zij de veiligheid van hun bezoekers kunnen waarborgen. De ontspanningsoorden beschikken over onder andere getrainde en geüniformeerde lifeguards,  bemande EHBO-posten, dieptemeters die de diepte van  het zwemwater aangeven en hygïenisch verantwoorde voorzieningen.

De oorden die hun deuren mogen openhouden voor het publiek tijdens deze piekperiode zijn: Colakreek, Baka Djari, Gran Swiet Djari, MTC-Resort, Palulu Camping, Drie Kokro, Marinalex, Bersaba, Caribo Beach Resort, Carolinakreek , Jungle Camp, Kankanku , Blaka Watra, Overbridge, Parabello, Kinderboerderij, Isri Kokro, Owos Resort, Severino  Waterpark, Relax Waterpark, Millie’s Resort, Cabenda Camping, Stichting Jan Starke (Zanderij 1), Da Kaboera, Bigi Kroetoe, Tuna en Kimberly pretpark.

De politie van Para zal dagelijks met acht motorrijders op de Indira Gandhi-, Kennedy- en de Martin Luther Kingweg surveilleren.  In het weekend wordt de motorsurveillance opgevoerd met assistentie van verkeerspolitie regio midden en motorrijders van de Militaire Politie. Er zullen ook standby units worden opgezet, vanwaar er eerste hulpverlening zal plaatsvinden op zowel de oorden als op de wegen bij ongevallen. Deze units worden bemand door  hulpverleners van verschillende gewapende eenheden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X