dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

25 vrouwelijketrainees van SAO hadden motivatie sessie

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

Vijfentwintig vrouwelijke participanten  tussen de 16 en 24 jaar, die cursussen volgen bij de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), hebben op vrijdag 10 juni 2022 een motivatiesessie gevolgd, aangeboden door Perinatale Interventies Suriname (Perisur) en the Rotary Club of Paramaribo Residence, in het kader van hun Girls Empowerment Project.

Het doel dat beoogd werd met deze sessie, is dat de vrouwelijke trainees hun trainingstraject met succes voltooien. De sessie werd onder andere verzorgd door motivatie spreker, Margo Kramp. Het initiatief kwam van Perisur en is gefinancierd door the Rotary Club of Paramaribo Residence. De dames ontvingen aan het eind van de sessie een certificaat. Er zijn op deze sessie voldoende handvatten gepresenteerd aan de trainees om het heft in eigen handen te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling en toekomst.

De samenwerking met Perisur en the Rotary Club of Paramaribo Residence wordt toegejuicht door de SAO, omdat hierdoor effectiever het hoofd geboden kan worden tegen de vele uitdagingen, waarmee de trainees geconfronteerd raken tijdens het trainingstraject, in relatie tot hun sociaal leven. Risicojongeren, waaronder drop-outs en tienermoeders, genieten bijzondere aandacht van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), waarvan de SAO een werkarm is.

Joyce Lapar, directeur van de SAO, legde bij haar spreekbeurt een verband tussen leren en keuzes maken in het leven. Zo is leren volgens haar een vaardigheid die je als mens kan ontwikkelen, maar om succesvol te zijn in het leven zal je als mens de juiste levenskeuzes moeten maken. Je aanmelden bij de SAO om een vak te leren zodat jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroot, is volgens haar een keuze die je als mens moet maken. Door jezelf volledig te geven aan het vak dat je leert, zal je volgens haar, in staat zijn vaardigheden te ontwikkelen die direct zullen aansluiten op de beroepspraktijk.

Ze vindt het daarom belangrijk dat de trainees aan het begin van hun trainingstraject al bewust moeten zijn van wat zij precies wensen te bereiken. Hierdoor zullen ze gedisciplineerd en gemotiveerd aan de slag gaan. Manodj Hindorie, voorzitter van Perisur en Hou-Chung Yanj, secretaris bij the Rotary Club of Paramaribo Residence, hebben de trainees aangemoedigd om zich ten volle in te zetten, zodat ze hun trainingstraject succesvol kunnen afronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname25 vrouwelijketrainees van SAO hadden motivatie sessie