woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
3.6
(8)

25 februari geen nationale vrije dag meer

lees ook ...

Inheemsen moeten elkaar ondersteunen

“We zijn Inheemsen, wij moeten elkaar ondersteunen in de uitdagingen die op ons afkomen”. Dat zei granman Jimmy Toeroemang van de Tareno (Trio) aan het bestuur van de Organisatie van Samenwerkende Inh...

De dag van Bevrijding en Vernieuwing die op 25 februari wordt herdacht is geen nationale vrije dag meer. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) bevestigt dat vanaf dit jaar mensen niet meer vrij zijn op deze dag. Deze dag is afgeschaft door de regering

President Chan Santokhi heeft een commissie ingesteld die de nationale vrije dagen moet evalueren. Hoewel er nog geen officiële mededeling is gedaan, zegt de topman op Biza dat op basis van de bevindingen Revo-dey niet meer wordt aangemerkt als een nationale vrije dag.

Er is een raadsvoorstel ten aanzien hiervan ingediend. De Revo-dag was door de vorige regering onder leiding van Desi Bouterse ingesteld.

Op 25 februari 1980 vond een staatsgreep plaats in Suriname. Desi Bouterse en Roy Horb grepen samen met veertien collega-sergeanten – de Groep van 16 – de macht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname25 februari geen nationale vrije dag meer