woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

249Challenge organiseert succesvolle marathons in Guyana en Suriname

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

De internationale organisatie 249Challenge heeft recentelijk marathonlopen georganiseerd in Guyana en Suriname. De marathon in Guyana vond plaats op 12 maart met de deelname van 24 internationale hardlopers. In Suriname werd op donderdag een vergelijkbare marathon gehouden, waarbij nog eens 23 lokale deelnemers zich voegden bij het deelnemersveld.

249Challenge staat bekend om het organiseren van marathons wereldwijd en heeft een ledenbestand van meer dan 55.000 leden. De oprichter, Wojciech Machnik, een ervaren wereldreiziger, heeft meer dan 160 landen op zes continenten bezocht en heeft deelgenomen aan hardloopwedstrijden in 121 van die landen. Hij staat momenteel op de derde plaats op de internationale lijst van marathonlopers. Machnik is ook eigenaar van het reisbureau Go4Adventures, dat gespecialiseerd is in het organiseren van op maat gemaakte reizen en expedities naar afgelegen gebieden over de hele wereld.

De marathons in Guyana en Suriname werden georganiseerd in samenwerking met Travel the Guianas (TTG) en andere partners. Naast Machnik zelf namen ook lokale Surinaamse hardlopers, waaronder Bradley Kadosoe en Tanya Frijmersum, deel aan het evenement. Volgens TTG-directeur Dinesh Ramlal bood de marathon in Suriname een uitstekende kans om het toerisme en aanverwante activiteiten te bevorderen. Hij benadrukte dat TTG zich niet alleen richt op het organiseren van reizen, maar ook op het stimuleren van diverse toeristische activiteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname249Challenge organiseert succesvolle marathons in Guyana en Suriname