woensdag 29 maart 2023
28.1 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

24 augustus protestactie samenwerkende vakbonden

lees ook ...

Miskin is adamant about giving custom allowances

An agreement has been reached with the Negotiation Team with respect to various unions and the negotiations body of the Government that some government servant allowances will be raised. This relates ...

De samenwerkende vakbonden ook wel bekend als 1:6 zullen op 24 augustus weer protesteren op het Kerkplein. Zij roepen de gemeenschap op om deze massaprotestactie te ondersteunen. Dit zei een van de trekkers van deze actie, vakbondsleider Imro Edam, vandaag op een persconferentie in het KOB-centrum. Het ultimatum van twee weken, dat door deze groep aan de regering was gesteld is verstreken.

In die periode wilden zij dat de regering enkele punten uit het wensenpakket moest realiseren. Een van de eisen is weg met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). “We willen geen regering naar huis sturen, want wie zet je in hun plaats. Maar we willen wel de aandacht vragen en aangeven wat fout gaat”, zei Edam.

Twee weken terug hebben de leiders van de samenwerkende vakbonden een driedaagse protestactie gevoerd. “Dat was om de mensen te motiveren. Nu worden ze opgeroepen om deelgenoot te zijn. Want eenieder voelt het met de constante verhogingen in het land.” Naast de werkende klasse, worden ook studenten en artiesten opgeroepen om de actie te ondersteunen.

Een andere vakbondsleider, Michael Sallons, zegt dat deze regering zeer ongeloofwaardig overkomt. “Zowel voor als na de verkiezingen heeft ze allerlei beloftes gedaan, die ze niet zijn nagekomen. Ik kan een waslijst aan beloftes na de verkiezing opnoemen, maar dat gaat te lang duren. Feit is dat we onze stem gaan laten horen dinsdag”, zei Sallons.

De vakbondsleiders rekenen op een zo sterk mogelijke massa, want die heeft de regering daar geplaatst en zal zeggen wat de regering moet doen. Ze spreken verder van een vreedzame protestactie en kijken uit naar wie er mee zullen doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname24 augustus protestactie samenwerkende vakbonden