maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

De politie van Hong Kong heeft vrijdag bij een inval in een magazijn in het dorp Ping Che 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar opgepakt. De drugs zaten verborgen in containers met oud-ijzer uit Suriname, zo meldt RTHK News. Agenten deden vrijdag een inval in een loods in Ping Che, in Ta Kwu Ling (Hong Kong), waar volgens de autoriteiten 225 kilo cocaïne werd aangetroffen, verstopt tussen containers met schroot die waren verscheept uit Suriname.

De drugs zouden in Ping Che zijn opgeslagen voordat ze naar andere landen zouden worden verkocht. De cocaïne heeft een straatwaarde van 204 miljoen Hong Kong Dollar (ruim 24 miljoen euro). Tijdens de inval werden twee mannen van 22 en 29 jaar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. Zij verschijnen maandag voor de rechtbank.

Hoofdinspecteur Wilson Tam verklaarde zondag in een persconferentie: “Uit ons onderzoek bleek dat het drugshandelsyndicaat enkele vermoedelijk onwetende vrachtwagenchauffeurs in dienst had om hen te helpen bij het ontmantelen van ongeveer 40 ton oud-ijzer uit de containers. Het syndicaat hield toezicht op het lossen. Vervolgens voerden onze agenten de inval uit en vonden we twee werknemers en arresteerden we de andere twee vermoedelijke leden van het drugssyndicaat.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong