donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

22 mei, internationale dag van de Biodiversiteit

lees ook ...

A new commander wants Military Police to be more visible in ...

Following a formal flag-transfer ceremony witnessed by Defense Minister Krishna Mathoera and other officials, Major Roy Samuels has assumed command of the Military Police Corps of the Surinamese Natio...

De internationale dag van de biodiversiteit is 22 mei. Het thema voor dit jaar is, ‘bouwen aan een gedeelde toekomst voor alle leven’. In 1992 werd het biodiversiteitsverdrag van Rio de Janeiro ondertekend op de Top in Rio van de VN-conferentie over Milieu en Ontwikkeling.

Het verdrag is gericht op het behoud van de biodiversiteit op aarde en het duurzaam gebruik van de componenten ervan. Landen verplichten zich de biodiversiteit zowel in hun eigen land te beschermen als ook geëigende maatregelen te nemen ter ondersteuning van de bescherming van de biodiversiteit in ontwikkelingslanden.

Suriname beschikt over een ruime variëteit aan biodiversiteit, echter merken we dat men niet altijd even goed met deze biodiversiteit omgaat. Laten we onze biodiversiteit koesteren en proberen het evenwicht te vinden, zodat alle leven op verantwoorde wijze gebruik kan maken van onze rijke biodiversiteit en dat we deze behouden voor ons en ons nageslacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname22 mei, internationale dag van de Biodiversiteit