zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

216 verdachten in verzekering gesteld na landelijke politieacties

lees ook ...

Doksenclub rechtszaak: Van Den Bergh vertelt zijn verhaal Li...

Morgen, vrijdag 1 december, doet Gerard van den Bergh een boekje open over de perikelen waarin hij terecht is gekomen. Er lopen diverse rechtszaken waarbij de tegenpartij de Staat is alsook Kirpala...

In de periode van 11 september tot en met 1 oktober 2023 heeft de politie landelijk 393 aanhoudingen verricht. Hiervan zijn 216 verdachten in verzekering gesteld, allen betrokken bij ernstige strafbare feiten zoals berovingen, overvallen, mishandelingen, openlijke geweldpleging, zedendelicten, overtreding van de Wet Verdovende Middelen, smokkel en deelneming aan een criminele organisatie.

Gedurende dezelfde periode zijn er landelijk 337 dossiers verzonden naar het Openbaar Ministerie. In totaal zijn er 377 roadblocks uitgevoerd, resulterend in de achterhaalde en in beslag genomen 9 illegale vuurwapens.

Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs, benadrukt dat de algehele veiligheidscontroles, oftewel roadblocks, onverminderd worden voortgezet. “Dit verbetert niet alleen het veiligheidsgevoel, maar ook daadwerkelijk de veiligheid in de samenleving. Tegelijkertijd creëren we een veiliger werkklimaat voor onze medewerkers op straat, want hoe meer illegale vuurwapens in beslag worden genomen, hoe veiliger wij kunnen werken”, aldus commissaris Isaacs.

Isaacs doet een dringend beroep op weggebruikers om rekening te houden met hun medemens bij deelname aan het verkeer. Hij vraagt automobilisten om te letten op hun rijgedrag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname216 verdachten in verzekering gesteld na landelijke politieacties