zaterdag 1 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
12.2 C
Amsterdam
0
(0)

21 vaccinatie bereidwilligen tijdens vaccinatiedag te Albina

lees ook ...

Gail Eijk leaves STVS as of October 1st; goes back to the f...

On Saturday Gail Eijk Surinamese writer, journalist and presenter announced that she will be leaving the STVS on October 1st. She said that she will be back on the field from October 1st because there...

Er is door ministerie van Defensie  een vaccinatiedag voor de bewoners van Albina georganiseerd op donderdag 07 oktober in het kader van de civiel-militaire operatie Gran Mati, die van 5 tot en met 8 oktober is uitgevoerd in het gebied. Maar 21 personen lieten zich laten inenten, waaronder districtscommissaris Clyde Hunswijk van Marowijne Noord-Oost.

Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera meent dat er nog meer informatie verschaft moet worden aan de bewoners om de vaccinatiebereidheid in het gebied te vergroten. Het resultaat op donderdag kon volgens haar beter zijn. Toch is ze is blij met elke persoon die is gevaccineerd, omdat dit bijdraagt aan de bescherming van de samenleving. De bewindsvrouw is van mening dat er meer informatie gebracht moet worden naar de mensen.

Het ministerie van Defensie waaronder het Nationaal Leger biedt een bijdrage en ondersteuning in het beheersen van Covid-19. Die steun wordt binnen het leger gegeven, maar ook daarbuiten zoals aan het ministerie van Volksgezondheid en door de gezamenlijke operaties met de politie en andere diensten. “Dat proberen we zo optimaal mogelijk te doen. Maar aan de andere kant proberen we ook onze mensen bewust te maken over het belang van vaccinatie voor een veilige omgeving. We proberen ook hier in Marowijne een bijdrage te leveren, omdat we zien dat er een laag percentage gevaccineerden is”, zegt de minister.

Minister Mathoera ziet het als een plicht om de juiste informatie te verstrekken aan de mensen, zodat de bereidwilligheid kan toenemen. Ze stelt dat de media hierin belangrijk kan zijn. “Alleen door de juiste informatie naar de mensen brengen, kan de bereidwilligheid toenemen. We zien elke dag meerdere doden, dat willen we niet, terwijl er vaccins beschikbaar zijn”, stelt de bewindsvrouw. Ze roept eenieder op om te gaan vaccineren. “Bescherm jezelf, je omgeving en je dierbaren”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname21 vaccinatie bereidwilligen tijdens vaccinatiedag te Albina