dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

21 maart Internationale dag tegen discriminatie

lees ook ...

President Santokhi onthult naambord moderne visaanlandingspl...

Het district Nickerie krijgt een moderne visaanlandingsplaats. Deze faciliteit zal worden opgezet in Nieuw-Nickerie, aan de Van Idsingastraat. Hiertoe is op 28 januari 2023 een naambord door president...

De Internationale Dag voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie wordt jaarlijks in acht genomen op 21 maart. Op die dag in 1960 doodde de politie in Zuid- Africa 69 burgers in het bloedbad van Sharpeville tijdens protesten tegen het Apartheidsregime.  In 1966 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in een resolutie de internationale gemeenschap op om alle vormen van rassendiscriminatie uit te bannen.

Alle landen ter wereld, of er nu discriminatie is of niet, moeten waken voor dit fenomeen. Discriminatie wordt gebruikt door mensen om zichzelf te bevoordelen en anderen te onderdrukken en te benadelen. Hiervoor wordt kleur en afkomst of geloof voor misbruikt, maar het gaat er in feite om, alleen de eigen groep te bevoordelen of een grote groep waarvoor men bang is, in een hoek te drukken.

In Suriname hebben we er misschien niet heel veel last van, maar er zijn altijd lieden over de hele wereld die akelige zaken waaronder discriminatie proberen te promoten. Zaak is je nooit te laten ophitsen tot het neerkijken op anderen, hoe anders die andere ook mag zijn, want dat is discriminatie.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname21 maart Internationale dag tegen discriminatie