vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

20e editie van de Bigi Broki Waka trekt 4.200 deelnemers

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

De 20e editie van de Bigi Broki Waka heeft afgelopen weekend maar liefst 4.200 deelnemers weten te trekken, waaronder 580 enthousiaste hardlopers verdeeld over twee categorieën: de 5K- en 10K-afstanden.

In de 5 kilometercategorie behaalde Isiah Jacott (17) de eerste plaats bij de heren, gevolgd door Carlos Silva uit Brazilië op de tweede plaats en Carlos Feliksdal op de derde plaats. Bij de vrouwen was Zuwena Heilbron de snelste, gevolgd door Suelle Sheppard op de tweede plaats en Marieke Idema op de derde plaats.

Op de 10 kilometer schreef Janiek Pomba de overwinning op zijn naam, waarbij hij moeiteloos een groot deel van de route leidde, inclusief het laatste stuk over de brug naar de finish. Bij de vrouwen was Cynthia Dekker de snelste op de 10K, met Lycke Woittiez op de tweede plaats en Candace Schuzen op de derde plaats. Voor Pomba betekende dit zijn derde overwinning in de Bigi Broki, en hij deelde mee dat het zijn vierde deelname aan de snelloop betrof. Shaquille Pikintio pakte de tweede plaats, gevolgd door Calvin Johnson uit Guyana op de derde plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname20e editie van de Bigi Broki Waka trekt 4.200 deelnemers