zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

2026 in zicht: Suriname en Guyana dichter bij realisatie gezamenlijke droombrug

lees ook ...

Santigron verwelkomt nieuwe hoofdkapitein met traditionele p...

Op vrijdag 5 april 2024 markeerde Santigron een keerpunt in zijn geschiedenis door Glenn Kakai officieel te installeren als de nieuwe hoofdkapitein, in een ceremonie doordrenkt met de rijke tradities ...

President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft een werkbezoek gebracht aan Guyana voor gesprekken met president Irfaan Ali over de geplande brug over de Corantijnrivier. Dit overleg vond plaats van 22 tot 24 maart. De ontmoeting volgt op eerdere discussies tussen de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën en Openbare Werken van beide landen over de voortgang van het brugproject, waarbij een gezamenlijke evaluatie is uitgevoerd en aanbestedingen zijn verricht.

President Santokhi benadrukte het belang van de brug als een stap voorwaarts in de handel en integratie tussen Suriname en Guyana en als een belangrijk onderdeel van de regionale integratie met Brazilië. De gesprekken tussen de twee staatshoofden markeren een belangrijke fase in de realisatie van dit langverwachte project.

Beide landen hebben afgesproken om regelmatig samen te komen onder een platform genaamd ‘high-level political dialogue and cooperation’, aangevoerd door Santokhi en Ali. Dit platform omvat diverse ministeriële werkgroepen die zich buigen over cruciale aspecten zoals personen- en goederenverkeer, veiligheid, gezondheid en milieu. Ook grenskwesties en de veerverbinding komen aan bod.

Naar aanleiding van de besprekingen dit weekend, wordt een vervolgtraject uitgerold dat zal bestaan uit onderhandelingen met specifieke bedrijven en gesprekken over het beheer, de exploitatie en financiering van de brug. De verwachting is dat de brug, die als een mijlpaal in de samenwerking tussen Suriname en Guyana wordt gezien, in 2026 zal worden opgeleverd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname2026 in zicht: Suriname en Guyana dichter bij realisatie gezamenlijke droombrug