woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
5
(1)

2022 beter jaar volgens President Santokhi

lees ook ...

Vp Brunswijk steunt IMF’s aanpak voor sociale hervormi...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is het eens met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de versterking van sociaal zwakkeren in Suriname. Voorafgaand aan de ministerraadsvergadering op woensd...

President Santokhi zegt dat 2022 een beter jaar wordt. Wat de steeds stijgende prijzen betreft zei het staatshoofd dat de belastingschijven zijn aangepast, waardoor de loontrekkers meer inkomsten hebben. Er zijn onderhandelingen geweest met de vakbonden en het bedrijfsleven voor koopkrachtversterking. De kwetsbare groepen zoals de ouderen, de personen met een beperking, en de slechte financiële huishoudens, krijgen vanaf 01 maart 2022 een verhoging.

“Dit besluit is al genomen en wordt ook geïmplementeerd”, aldus de president. Hiervoor is SRD 800 miljoen uitgetrokken. Het staatshoofd deelt mee dat de verhoging van de olieprijs wereldwijd, en de importinflatie de prijzen in de winkels heeft beïnvloed. De verhogingen op vele goederen is als gevolg van het eerdergenoemde onvermijdelijk. Echter wordt er voor gezorgd dat er op de dertig basisgoederen nul cent wordt geheven. “De prijzen van basisgoederen blijven stabiel”, aldus de president.

2022 wordt volgens de President een beter jaar, maar er is naar alle waarschijnlijkheid nieuw geld gedrukt(geld zonder waarde) dat wisselkoersverhoging in de hand werkt en de vele malen verhoogde prijzen van zeecontainers, zullen de stevige verhogingen van de voorzieningen voor beperkte mensen, aovers en financieel zwakke gezinnen teniet doen. Deze laatste alinea is niet bedoeld als pessimisme maar roept op tot voorbereiding voor moeilijkere dagen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname2022 beter jaar volgens President Santokhi