dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

200 peuters maken op speelse manier kennis met beroep militair

lees ook ...

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor personen met beperkin...

'Equal Chances at Green Development (ECGD)' en  de 'A Company (A-01)' zijn  door het ministerie van Openbare Werken (OW), de Inter-Amerikaanse  Ontwikkelingsbank en het project ‘Verbetering van de tra...

Ongeveer 200 peuters hebben op een heel creatieve en speelse manier kennis maken met verschillende geüniformeerde beroepen. Een van deze beroepen is de militair. Kinderen kijken ook op naar deze personen, vandaar dat tijdens de beroependag van de Stichting Beheer en Exploitatie Créches (SBEC) er voor de militairen is gekozen.

“We hebben speciaal de geüniformeerde beroepen, waaronder de politie, brandweer, militairen en de verpleegkundigen uitgenodigd, omdat de peuters opkijken naar deze beroepsgroepen”, zegt SBEC-directeur Phylicia van Cooten. Volgens de directrice gaat het om beroepen waar er een zekere mate van discipline wordt aangeleerd. “En discipline heeft men in heel hun leven nodig”, stelt zij.

Militairen van de Marine, Muziek, Militaire Geneeskundige Dienst (MGD) en Verbinding hebben de aanwezige peuters met aanschouwelijk materiaal over hun beroep verteld. Vooral de aanwezige marineboot en ambulance trokken veel aandacht. Gekleed in hun ‘kindercamouflagepakken’, mochten zij ook genieten van militair muziek.

De SBEC is de overkoepelende organisatie die toezicht houdt op 11 overheidscrèches en 1 peuterschool. In hun jaarplanning zijn er diverse activiteiten opgenomen. Eén daarvan was het organiseren van een beroependag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname200 peuters maken op speelse manier kennis met beroep militair