donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

20 Oktober, 169 jaar Chineze immigratie

lees ook ...

Agricultuur training in Wanica voor 100 vrouwen

Een hydraulisch nieuw systeem agricultuur training is van start gegaan in het district Wanica. Honderd vrouwen nemen deel aan dit pilotproject. Het kabinet van de president staat erachter in samenwerk...

Vandaag, donderdag 20 oktober 2022, herdenken Surinaamse Chinezen 169 jaar Chineze immigratie. Zij zijn ook deel van onze trotse bromtji djari. Dit heugelijke feit is op het Vriendschapspark, nabij het scholencomplex aan de Jagernath Lachmonstraat, herdacht alwaar president Santokhi ook aanwezig was.

Het Vriendschapspark werd door China aan ons land geschonken. President Santokhi vindt het een geschikte plaats voor de herdenking van de Chineze immigratie, daar de band tussen China en Suriname een zeer vriendschappelijke is en beide landen scholing hoog in hun vaandel hebben.

De Chinezen zijn veelal te vinden in de handel, maar zeker ook in andere sectoren. Ook zijn ze volledig geïntegreerd binnen de samenleving. China heeft ons land ook ondersteund met vele projecten, waarvan er nog een aantal in uitvoering zijn. President Santokhi feliciteert de totale Surinaamse gemeenschap, maar in het bijzonder de Chinese broeders en zusters met deze dag.

Het staatshoofd sprak verder de hoop uit dat de relatie met China zal worden voortgezet en dat de Chinese gemeenschap zich zal blijven inzetten en in harmonie zal leven met de rest van de Surinaamse gemeenschap, op basis van respect voor elkaars geloof en cultuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname20 Oktober, 169 jaar Chineze immigratie