Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

2 miljoen SRD buitgemaakt door buitenlanders in Suriname

Geplaatst

op

Politie Suriname Auto

Twee buitenlanders die in Suriname zijn aangetroffen waren hebben in enkele maanden tijd ongeveer twee miljoen Surinaamse dollars onrechtmatig gepind met de valse kredietkaarten. Het gaat om de 31-jarige Fransman Tyron A. en de 39-jarige Romeen Florin J.

Tijdens de aanhouding van Tyron heeft de politie zich extra moeten inzetten, vanwege het hevig verzet van de crimineel. Bij hem is een bedrag van SRD 15000 en valse kredietkaarten aangetroffen. Ook bij Florin is een geldbedrag en valse kredietkaarten aangetroffen. Deze zaken zijn in beslag genomen door de politie. De opsporing en aanhouding van de buitenlanders is verricht door de Recherche Regio Paramaribo.

De Politie Public Relations meldt dat de twee buitenlanders deel uitmaken van een criminele organisatie. Niet alleen in Suriname zijn ze actief, maar ook in andere landen in de regio.- Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harold
woensdag 23 september 2020 21:56

Met Romeen wordt Roemeen bedoeld? Dus iemand uit Roemenië. Dat is een land uit Oost Europa. Van Roemenen en Albanezen uit Albanië (ook Oost Europa) is bekend dat ze dit soort dingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk enzv uithalen. Waar je normaal je pinpas in een gleuf in de pinautomaat doet, bevestigen de boeven een vals monstuk die electronisch jou kaart gegevens afleest en via Bluetooth doorgeeft aan de boef die in de buurt staat met een telefoon die dat ontvangt. Aan de kant van het toetsenbordje van de automaat heeft de boef een mini camera bevestigd die opneemt welke… Lees verder »

Mahinder
woensdag 23 september 2020 22:13

Suriname moet nog veel leren. Kunnen ze een team sturen naar Nederland om van de recherche in nl te leren.

Harold
woensdag 23 september 2020 22:13

Na een tijdje doet de boef de geoogste kaart gegevens op blanco pinpassen.
De bijbehorende gefilmde pincodes hebben ze op papier geschreven.
Daarna gaan ze de rekeningen m.b.v. de nagemaakte passen en bijbehorende pincodes “leeg melken”.
Hoe voorkom je dit?
In Nederland en België loste men dit op door een speciaal monstuk vóór pinpasjes op de oorspronkelijke pasjes opening van de automaten te monteren.
Er is werk aan de winkel voor de banken in Suriname.

Surinder
donderdag 24 september 2020 05:19

Daarom lopen de banken leeg in Suriname. Voordat ze het ontdekken is het al te laat. Maar Surinaams geld is niet gewenst in het buitenland. Heeft geen waarde in het buitenland. Wat dien ze ermee. Kopen ze goederen daar om te posten naar het buitenland? Recherche doe wat pak ze allemaal op.

Foxy
zaterdag 26 september 2020 00:51

@ Surinder
Surinaamse Srd’s nemen ze niet mee.
Die wisselen ze in Suriname in voor US dollars of euro’s. Er zijn altijd helers (Chotelal) voor te vinden.
Ook als de heler een heel onvoordelige koers voor Srd’s biedt dan nog heeft zo’n pinpas vervalser winst.
Het gestolen gepinde geld kreeg hij gratis.

Bala Mati
zaterdag 26 september 2020 05:07

Daarom heeft Suriname geen valuta. Ze plunderen al ons geld en nemen het mee naar het buitenland. Ja dat krijg je als de vorige regering Russen en oost Europeanen de mogelijkheid hebben gegeven om zonder visum naar Suriname te komen. Zijn de criminelen die ze nu ontvangen en wij nu de rekening betalen. Terwijl ze onze mensen in Nederland wel een visum vragen. De vorige regering heeft op elk Suriname kapot gemaakt. Wat voor zin heeft het nu om te gaan investeren in een land waar je geen zicht hebt wie het land binnen komt en je beroofd? Nederlanders visum… Lees verder »

Nontol
zaterdag 26 september 2020 20:57

@ Balata Mati
De regering Bouterse liet begin 2019 Electronische ID bewijzen voor de burgers maken door een bedrijf uit Servië (Oost Europa). Van Bouterse was iedereen verplicht hun oude ID voor de nieuwe ID in te ruilen.
Was natuurlijk weer zo’n corrupte njang patoe zaak waar Bouterse en de NDP parasieten in grossierden. Maar het domme was dat Binnelandse Zaken in opdracht van Bouterse de persoonlijke gegevens van alle burgers toegankelijk maakte voor de Servische operators van het ID print apparaat.
Servië is één van de vele Oost Europese landen die erg bedreven zijn in IT/internet criminaliteit.

Nontol
zaterdag 26 september 2020 20:59

Dus als de Serviërs toen al die (naam, adres, etc) gegevens hadden gekopieerd en door hebben verkocht aan kwaadwillenden, dan wacht ons in Suriname nog meer oplichters ellende. Dat kan m.b.v. het internet (email) of met nep brieven die zogenaamd van de overheid of andere instellingen komen en naar burgers worden verzonden. Er kan dan worden gevraagd om een (niet bestaande) achterstallige betaling door de EBS, de bank, belastingdienst etc, etc alsnog via online betaling te voldoen. De bankrekening is natuurlijk van het geboefte en niet van bv. de EBS. Geloof het maar. Er zijn toch genoeg mensen die daarin… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen