zondag 7 augustus 2022
33 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

1ste project MoHanA Districten Tour afgelopen

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Wit Santi op Ingidey

In het dorp Wit Santi Zaterdag is op zaterdag 06 augustus een inheems festival gestart, waarbij  president Santokhi als eregast aanwezig was. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemee...

Het district Commewijne was vrijdag 19 maart 2021 aan de beurt voor een voorlichtingsdag over MoHanA. Met de MoHanA campagne wordt iedere burger van de gemeenschap bewust gemaakt van de persoonlijke stappen die genomen moeten worden om de spreiding van het covid-19-virus tegen te gaan. MoHanA staat voor Mond- en neuskap op, Handen reinigen en Afstand houden.

De bewoners van het district Commewijne kregen zoals ook in het district Nickerie behalve MoHanA-voorlichting,  informatie over de negatieve gevolgen van het gebruik van tabak. De mensen werden voorzien van flyers, handsanitizers, T-shirts, mondkapjes, bumperstickers en tassen. Alle voorlichtingsmateriaal werd geschonken door de Pan American Health Organization(PAHO).

Om de mensen in Commewijne zoveel mogelijk te bereiken met de informatie, zijn het veerplein, standjes langs de Oost-West verbinding, de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), G.Sewradjsingh muloschool, O.S. 3 Meerzorg en O.S. 1 Tamanredjo aangedaan. Er werden ook een aantal winkels voorzien van posters voor een groter bereik.

Met de voorlichtingsdag te Commewijne is er een einde gekomen aan het eerste project van de districtentour. Er zal een evaluatie gemaakt worden om te zien op welke vlakken de samenleving nog meer voorlichting nodig heeft. De districten die tot nu toe zijn aangedaan, zijn Paramaribo, Wanica (Lelydorp),  Brokopondo (Atjoni), Nickerie en Commewijne.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1ste project MoHanA Districten Tour afgelopen