zondag 2 oktober 2022
28.8 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(1)

17-jarigen betalen SRD 275 boete voor laat aanmaken ID-kaart

lees ook ...

Somohardjo in favor of raising minimum pension

Minister Bronto Somohardjo of the Interior (Biza) is in favor of making a new nomination, whereby the minimum pension benefit will be raised from SRD 300 to SRD 1350. This means an indexation of 450. ...

Wie al 17 jaar is en nog geen identiteitskaart (ID-kaart) van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) bezit, zal een boete betalen. Deze boete bedraagt SRD 275. Ingaande 20 september tot en met 20 oktober zullen de Bureaus voor Burgerzaken langer open zijn om deze jongeren tegemoet te komen door ze van een identiteitsbewijs te voorzien.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft ontheffing verleend voor het betalen van de kosten tot 24 januari 2022. Wie dan 17 jaar oud is en de ID-kaart nog niet bezit, is dan verplicht om de boete te betalen.

In een bekendmaking meldt CBB-directeur, Anastatia Kanapé-Pokie, dat het noodzakelijk is om zo gauw mogelijk te voldoen aan het gestelde in de wet om een ID-kaart aan te vragen. Vanaf 16 jaar is het verplicht om een ID-kaart te hebben.

De openingstijden om de doelgroep tegemoet te komen worden landelijk een maand lang aangepast. Personen kunnen maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur terecht bij alle ID-boots landelijk. Behalve de 16 en 17-jarigen kunnen ook anderen van de langere openingstijden gebruikmaken om een ID-kaart aan te vragen.

Voor de aanvraag van de eerste ID-kaart is nodig:
1.het familieboek van de ouder of een geboorteakte van de aanvrager
2.een meerderjarige persoon die meekomt ter bevestiging van de identiteit van de aanvrager. Deze kan zijn een van de ouders of de wettelijke vertegenwoordiger of een bloedverwant tot in de derde graad. Deze dient ook zijn of haar ID-kaart mee te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname17-jarigen betalen SRD 275 boete voor laat aanmaken ID-kaart