zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
4
(1)

164 rekruten laatste politielichting eindelijk beëdigd

lees ook ...

NEW HEALTHCARE PERSONNEL SALARY RANGE POSSIBLE THIS YEAR

According to the local media outlet's interview with the health minister, Amar Ramadhin, every available tool is being used to introduce a new pay scale for healthcare workers this year. He claims tha...

Na lang wachten zijn de politierekruten van de laatste lichting, 2019-2020 beëdigd. Deze beslissing is genomen na overleg tussen de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, de procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en de korpschef van het Korps Politie Suriname, Roberto Prade. De beëdiging van de 164 rekruten heeft gisteren op de Politie Academie plaatsgevonden.

Nadat de eed en de belofte waren voorgelezen, werden de rekruten beëdigd door de pg, waarna minister Amoksi de nieuwe politieambtenaren heeft toegesproken. “Ergens lang terug en wel in 1993 heb ik dezelfde blijheid die u nu ervaart, mogen meemaken. Voorwaar een prettig gevoel en hopelijk niet minder, omdat u toch een paar zenuwslopende maanden heb moeten doorstaan. Op het laatst is deze beëdiging zelfs tweemaal toe uitgesteld, omdat wij de belangen van alle betrokkenen moesten meenemen in onze besluitvorming. De staat heeft namelijk bepaalde verwachtingen opgewekt en die zijn gehonoreerd,” zei de minister.

Verder onderstreepte de minister vijf belangrijke punten voor de pas beëdigde politieambtenaren namelijk de verplichting om de gemeenschap te dienen, het naleven van de wet in persoonlijke als in professionele zin, het met respect behandelen van aangevers, verdachten en veroordeelden, ongeacht hun ras en sociale status, het verbod om ‘tjoekoes’ te nemen en het onthouden van het gebruik van overmatig geweld dan wel de macht gebruiken om anderen een voorkeursbehandeling te geven of voor persoonlijk gewin.

Het is de bedoeling dat deze groep nieuwe politieambtenaren zodanig zal worden ingezet om de onderbezetting op te vangen. Minister Amoksi benadrukte dat alle verantwoordelijkheid bij de groep ligt en ze vanaf nu ze zelf een proces-verbaal of het rapport onder eigen naam moeten afsluiten.

Door de Covid-19-maatregelen werden de pas beëdigde politieambtenaren vanuit het spreekgestoelte gefeliciteerd. Bij dit heuglijk feit konden zij ook geen familieleden meenemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname164 rekruten laatste politielichting eindelijk beëdigd