donderdag 23 maart 2023
26 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(2)

15de kinderhartchirurgie missie in Suriname

lees ook ...

Voorzitter seniorenvereniging Suriname overleden

Het nieuws van het overlijden van Renate Wouden-Bhugwandass heeft velen geschokt. Als voorzitter van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft ze jarenlang gest...

Een team van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Amsterdam UMC is van 06 tot en met 20 november 2021 in Suriname voor de vijftiende kinder hartchirurgie missie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Het team onder leiding van kinderhartchirurg Dave Koolbergen, bestond verder uit een kindercardioloog, kinderanesthesiologen, een kinderintensivist, operatieassistenten,  een perfusionist en kinder-IC-verpleegkundigen. 15 kinderen met een hartaandoening kunnen nu een betere toekomst tegemoet zien.

Het streven is om jaarlijks een kinderhartmissie in Suriname te hebben. Vanwege de covid-19 pandemie heeft de missie vorig jaar geen voortgang kunnen vinden. Een aantal kinderen moest hierdoor noodgedwongen in Columbia geholpen worden.

Het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL) heeft ondanks de moeilijke tijden in de zorg in Nederland, dit groot team af laten reizen om de Surinaamse kinderen met een hartafwijking te helpen.

Door de jarenlange ervaring en de reeds aanwezige faciliteiten ten behoeve van de volwassen hartchirurgie, durft het team ook steeds moeilijkere operaties aan. Hierdoor kunnen steeds meer kinderen in Suriname geholpen worden en hoeven steeds minder kinderen voor behandeling naar het buitenland.

Men streeft ernaar om in 2022 twee kinderhartchirurgie missies te hebben zodat de ontstane achterstand ingelopen kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname15de kinderhartchirurgie missie in Suriname