dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

1549 kilo in Jamaica onderschepte drugs niet afkomstig uit Suriname

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

De lading 1549 kilo cocaïne die op 14 januari is onderschept in Jamaica, is niet afkomstig uit Suriname. Op 15 januari verscheen in de lokale media een artikel over de onderschepping van een lading drugs in Jamaica, op een schip dat mogelijk afkomstig was uit Suriname met China als eindbestemming.

Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft het Openbaar Ministerie via het Justitieel Interventie Team (JIT) navraag gedaan bij de politie, douane en de militaire inlichtingendienst van Jamaica. Daaruit is duidelijk geworden dat de partij niet uit Suriname komt.

De Jamaicaanse autoriteiten bevestigen dat er op 14 januari jl. een partij van 1549 kilo drugs is onderschept op de haven Bustamente in Kingston. De container met de drugs bevond zich op het schip CMA CGM VERACRUZ, afkomstig uit Cartagena, Colombia. De vermoedelijke eindbestemming van het schip was Trinidad en Tobago.

Het containerschip CMA CGM VERACRUZ is te groot voor de Surinaamse wateren, meldt het JIT. Daarom kan het team met zekerheid aangeven dat het schip en de drugs niet afkomstig zijn uit Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname1549 kilo in Jamaica onderschepte drugs niet afkomstig uit Suriname