donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
3
(2)

150 vreemdelingen aangehouden op de Luchthaven

lees ook ...

VHP benadrukt werken voor toekomst bij 150 jaar Hindoestaans...

Jaarlijks wordt op 5 juni de Á-Pravási Divas of Hindoestaanse Immigratiedag herdacht. Dit jaar markeert de 150e verjaardag sinds de aankomst van de eerste Hindoestaanse contractarbeiders uit het voorm...

Er zijn de ongeveer 150 vreemdelingen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden door de militaire politie. Deze groep zal worden teruggestuurd naar hun land van herkomst, omdat ze niet voldoen aan de eisen om Suriname binnen te komen.

Na de start van de verhoogde controle vorige week zijn een deel van de vreemdelingen achtergehouden op de luchthaven, terwijl de overige zijn ondergebracht op de locatie Aerocarto van de MP.  Majoor Roy Samuel, commandant van het Korps Militaire Politie, zegt daarover: “Maar omdat het om een groot aantal vreemdelingen gaat, hebben 14 vreemdelingen de kans gezien om afgelopen zondag te ontvluchten. Van deze 14 zijn ondertussen al 08 aangehouden. We zijn opzoek naar de rest. De politie en de grensposten zijn al gealarmeerd”, benadrukt de majoor.

Hij geeft aan dat een deel van de mensen reeds het land is uitgezet. De situatie is reeds onder de aandacht gebracht van de regering. Zij zal op basis van de evaluatie het besluit nemen om de visumplicht voor een aantal landen weer te introduceren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname150 vreemdelingen aangehouden op de Luchthaven