dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

150 gezinnen gedreigd met uitzetting

lees ook ...

Project ‘stop pesten’ LC Parwani op scholen

In het kader van het beheersbaar houden van pesten heeft de Lions Club Parwani (LC Parwani) op vrijdag 10 maart jongstleden het project 'Stop Pesten' op Mulo Geyersvlijt gestart.  Hun motto is 'Wij di...

Stichting Palulu waar 150 gezinnen huisvesting hebben gevonden dreigen dakloos te worden. Deze gezinnen waren eerst aan de Maystraat op het terrein van het voormalig meisjes opvang tehuis ‘Mi Abri’, dat ze hadden geoccupeerd. De vorige regering heeft toen het appartementencomplex aan de Magnesiumstraat via makelaar Vastgoed International Plus, gekocht. De regering is achter met betalen en wel zodanig dat de gezinnen gedreigd worden met uitzetting. 

Er is op 25 augustus 2021 al ontruiming gelast per deurwaardersexploot. De ondernemer zit diep in de schulden. Het is met complete inrichting en meubels woonklaar overgekocht voor de gezinnen. Het complex heeft 150 woonunits. Verder is het voorzien van een zwembad, terrassen, gymfaciliteit, 3 grote keukens, wasserij, kantine, vergader- en kantoorruimtes,  6 woonhuizen en directieruimte, een magazijn van 1000 m2 en een ruime parkeerplaats. Het complex heeft ook  een grote generator van 250 kva.

De gezinnen zullen weer naar de Maystraat moeten gaan. Stichting Palulu heeft van dit terrein reeds een bereidverklaring. De stichting heeft aan alle wettelijke verplichtingen voldaan om dit terrein te krijgen. Echter lijkt de regering andere plannen te hebben met het terrein. Het laatste woord hierover is nog niet gesproken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname150 gezinnen gedreigd met uitzetting