zondag 28 november 2021
32 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
5
(1)

15 procent Surinaamse bevolking ingeënt tegen Covid-19

lees ook ...

Zoon van Brunswijk en militair in functie trekken wapen

Een zoon van vicepresident Ronnie Brunswijk, genaamd Pascal, heeft aangifte gedaan bij de politie van Albina tegen een militair die een wapen op hem zou hebben gericht. Pascal reed op woensdag 24 nove...

Vijftien procent van de Surinaamse bevolking is tot nu toe gevaccineerd met de eerste dosis AstraZeneca tegen Covid-19. Drie procent is volledig gevaccineerd, hield minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid de parlementariërs voor. Hij zei dat een grootscheepse campagne gevoerd zal worden. Binnen 6 tot 8 weken verwacht de bewindsman een significante daling van het aantal infecties, opnames en sterfte.

De regering heeft besloten dat eenieder vanaf 18 jaar in aanmerking komt voor een vaccin. Uit statistieken blijkt dat jonge mensen ook besmet worden met de Manaus-variant. De groep tussen 30-39 jaar is de grootste (23.8%) die besmet is met het virus. 19.7% van personen tussen 20-29 jaar is besmet. Mensen die hun tweede prik moeten krijgen, is gevraagd om even te wachten tot 12 weken, in plaats van 10. Zo kunnen meer mensen de eerste prik krijgen.

Volksgezondheid heeft een voorraad van 18.600 doses AstraZeneca. Volgende week worden 40.000 doses uit Nederland verwacht. Op een ander moment volgen nog 50.000 Moderna en 500.000 tot 750.000 AstraZeneca. Ramadhin zegt dat er ook vaccins zullen komen van Covax en China. Bij aankomst van de grote lading vaccins zijn de uitbreidingsmogelijkheden van minimaal 7.000 doses per dag. Dit weekend is het mogelijk om zich op diverse plekken te laten vaccineren.

Er zijn vandaag 22 medische zorgverleners uit Nederland in Suriname aangekomen om te helpen met de beheersing van Covid-19. Het materiaal is al in het land. Het gaat onder andere om zuurstofmachines voor de productie van eigen zuurstof. Nederlandse technici zijn al begonnen met het opzetten van de machines en het trainen van Surinamers.

In het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken worden nu ook zuurstofbehoeftige patiënten opgevangen. Er zijn 88 plekken gecreëerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname15 procent Surinaamse bevolking ingeënt tegen Covid-19