donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

15 oktober: dag van de witte stok herdacht

lees ook ...

Overheid voorkomt wegtrekken zorgpersoneel

Overheidsziekenhuizen melden reeds enige tijd het vertrekken van vooral gespecialiseerde zorgmedewerkers naar het buitenland, de zogeheten brain drain. Deze trek naar het buitenland heeft zodanige vor...

Een dag voor de internationale Dag van de Witte Stok, werd op een bijeenkomst op 14 oktober 2021 op het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken (OW), deze dag herdacht. Er is door de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) met een presentatie gedemonstreerd hoe mensen met een visuele beperking dagelijks in een ‘normale’ setting zelfstandig kunnen functioneren. 

De Internationale Dag van de Witte Stok werd op 15 oktober in 1970 door de Wereld Blinden Unie (destijds “Internationaal Verbond der Blinden”) uitgeroepen tot Internationale Dag van de Witte Stok. Op deze bijzondere dag wordt het publiek ingelicht over het hulpmiddel waardoor personen met een visuele handicap zich dagelijks op een zelfstandige manier kunnen verplaatsen. Middels presentaties en demonstraties is door medewerkers van de stichting weergegeven hoe mensen met een visuele beperking dagelijks in een normale setting kunnen functioneren.

Minister Nurmohamed gaf tijdens zijn korte speech aan dat mensen met een beperking ook kansen moeten krijgen bij de overheid. Dit is in het afgelopen jaar ter sprake gekomen bij het ministerie van Openbare Werken, waarna is besloten een pilotproject te beginnen. Dit initiatief resulteerde in het feit dat op korte termijn twee personen met een beperking starten met werken bij het ministerie van Openbare Werken.

Verscheidene stichtingen deden een beroep op OW om de aanwezige faciliteiten van de overheidsgebouwen, de binnenstad, de supermarkten en private kantoren te verbeteren. OW startte aanstonds met een extra voetpad op eigen terrein met extra bebordingen. Mensen met een rolstoel kunnen nu gemakkelijk het OW-gebouw binnentreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname15 oktober: dag van de witte stok herdacht