zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

15-jarige duorijder overleden na aanrijding met lijnbus aan Indira Gandhiweg

lees ook ...

Verkeerschaos en roekeloos rijgedrag van houttrucks ergeren ...

De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para, Wanica en Commewijne (OSIP) ergert zich aan het feit dat al enkele maanden het verkeer van houttrucks weer intensiever wordt op de weg naar Ap...

Op dinsdag 27 juni 2023 heeft een tragisch ongeval plaatsgevonden aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van Choi’s supermarkt, waarbij een 15-jarige duorijder genaamd J.S. ter plekke is overleden. Het politiebureau Lelydorp werd rond 10.20 uur ‘s ochtends op die dag op de hoogte gesteld van een aanrijding tussen een bromfiets en een lijnbus, met fatale gevolgen voor de duorijder.

Zowel de politie van Lelydorp als medewerkers van de Verkeersunit van Regio Midden gingen ter plaatse voor onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat de lijnbus over de Indira Gandhiweg reed vanuit de richting van Latour naar Lelydorp, terwijl de 18-jarige bromfietser M.J. in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van Choi’s supermarkt maakte de bromfietser een manoeuvre naar rechts, waardoor hij op de rijbaan van de lijnbus belandde.

De 33-jarige busbestuurder F.R. heeft vermoedelijk de bromfietser en zijn duorijder aangereden, waarna ze op de weg vielen. J.S. kwam daarbij met zijn hoofd tegen de achterband van de lijnbus, met fatale gevolgen. Een arts heeft officieel de dood van het verkeersslachtoffer J.S. vastgesteld.

De bromfietsbestuurder M.J., tevens de veroorzaker van de aanrijding, heeft ernstig lichamelijk letsel opgelopen en is met een ambulance overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De busbestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en was nuchter ten tijde van het ongeval. Beide voertuigen zijn in beslag genomen door de politie voor herkeuring.

Verder heeft het onderzoek aangetoond dat de bromfiets eigenlijk geclassificeerd wordt als een motorfiets, waarvoor een A-rijbewijs vereist is. Het blijkt dat de motorfietsbestuurder M.J. niet in het bezit is van een motorfietsrijbewijs. De Verkeersunit van Regio Midden is belast met het onderzoek naar deze aanrijding.

Op bevel van het Openbaar Ministerie zal het levenloze lichaam van J.S. door de politie aan de nabestaanden worden overgedragen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname15-jarige duorijder overleden na aanrijding met lijnbus aan Indira Gandhiweg