zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

15 echtparen in Nickerie vierden gouden huwelijk

lees ook ...

Confrontatie tussen OWOS en politie bij EBS-centrale: vakbon...

Tussen leden van de Ogem Werknemersorganisatie Suriname (OWOS) en de politie is er vandaag een confrontatie ontstaan bij de centrale van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Saramaccastraat. Hie...

Vijftien echtparen in Nickerie hebben dit jaar hun gouden huwelijk gevierd. Voor dit vijftigjarig huwelijksjubileum werden de echtparen op zaterdag 08 oktober 2022 ontvangen op het districtscommissariaat in Nieuw Nickerie waar zij werden toegesproken door president Chandrikapersad Santokhi en districtscommissaris Senrita Gobardhan.

Hij toonde zich ingenomen met dit moment. “Ik vind het geweldig dat ik als president persoonlijk dit hoogtepunt in jullie leven mag meemaken”, zei het staatshoofd. Hij gaf aan dat hij zich als president bij een huwelijksjubileum normaliter door de districtscommissaris laat vertegenwoordigen. Echter, toen hij de uitnodiging ontving van de districtscommissaris Gobardhan stemde het staatshoofd in om erbij te zijn en persoonlijk de echtparen te feliciteren.

Hij zei dat de huidige generatie jongeren niet begrijpt wat 50 jaar huwelijk inhoudt. Volgens president Santokhi zijn er bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een aantal aangiften en huwelijken, maar ook veel scheidingen. “Jullie zijn het bewijs van wat huwelijk betekent”, sprak hij. Het staatshoofd noemde het gouden huwelijk 50 jaar van terugkijken op liefde, verbondenheid, trouw aan elkaar, waarden en normen uitdragen, kinderen en kleinkinderen opvoeden alsook lief en leed samen delen.

Hij wees erop dat ook het huwelijksleven zijn ups-and-downs kent. “Jullie hebben in deze tijden laten zien dat jullie elkaar ondersteunen. Die dingen zorgen ervoor dat het gouden huwelijk nog meer blinkt en dat u naar het diamanten huwelijk gaat.” Volgens president Santokhi hebben de echtparen een gedegen huwelijk gehad, waarbij zijn alles hebben getrotseerd en samen hebben bijgedragen aan ontwikkeling van de maatschappij.

Hij benadrukt dat de mensen een spoor hebben achtergelaten voor hun kinderen en kleinkinderen en vooral hebben laten zien dat zij de hoop niet hebben verloren. Het staatshoofd wees erop dat sprake is van een crisis in het land; een periode die de echtparen gedurende hun 50 huwelijksjaren ook hebben meegemaakt, maar desondanks de hoop niet hebben verloren.

Hij noemde drie fases in het leven van ook de echtparen, te weten: de eerste fase waarbij zij als jonge koppels verwachtingen hadden en zekerheden wilden; de tweede fase is hun bijdrage aan de ontwikkeling van de maatschappij en het land. De laatste fase is hetgeen zij willen achterlaten voor hun kinderen en kindskinderen.

President Santokhi riep de echtparen op te blijven bidden. “…Want door gebed heeft u al die moeilijke tijden kunnen doorstaan. Ga door met gebed en God zal u niet in de steek laten.” De echtparen mochten allemaal een enveloppe met inhoud, een bloemstuk en een oorkonde in ontvangst nemen.

De echtparen waren: Soekit-Tewarie; Goelhaat-Jagessar; Pono-Ronokarijo; Karijoredjo-Karijopawiro; Merhoe-Balgobind; Kanailal-Sardjoepersad; Kanailal-Ramcharan; Doekamat-Girjanon; Noredjo-Bari; Bari-Redjosekito; Pono-Irodikromo; Oemraw-Ramlakhan; Djosetro-Djasanwidjaja; Soeroredjo-Podirono en Lachman-Goparti.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname15 echtparen in Nickerie vierden gouden huwelijk