vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

15 dorpen in Tapanahoni- en Boven-Surinamegebied krijgen waterzuiveringsinstallaties

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana bevestigen voortzetting militaire s...

De waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL) en tevens commandant van de Luchtmacht, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen, heeft samen met brigadier-generaal Marc Le Bouil, commandant van...

De tweede fase van het oppervlaktewaterzuiveringsproject in het binnenland van Suriname is nu actief. Dit project zal in totaal 13 waterzuiveringsinstallaties aanleggen in 15 dorpen, verspreid over het Tapanahoni- en Boven-Suriname gebied, inclusief het dorp Witagron. Hierdoor komt Suriname een stap dichter bij het realiseren van doel 6 van de Sustainable Development Goals (SDG’s), dat zich richt op het verstrekken van schoon en veilig drinkwater.

Op donderdag 14 september vond een informatieve uitwisselingsbijeenkomst plaats tussen de directie en staf Water van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en het projectteam onder leiding van de organisatie BOSAQ. Tijdens deze bijeenkomst werden verschillende presentaties gegeven en werd er gediscussieerd om inzicht te krijgen in de structuren en technieken.

Onder andere het waterbeleid kwam aan bod, evenals de technische aspecten van de te installeren oppervlaktewaterzuiveringssystemen en het cruciale belang van duurzaam beheer. Daarnaast werden de lessen die zijn geleerd uit fase 1, het pilotproject, besproken.

De financiering voor de tweede fase van dit oppervlaktewaterzuiveringsproject kwam tot stand door de tussenkomst van BOSAQ, middels een lening bij de KBC bank in België ter waarde van 3,2 miljoen euro. Daarnaast heeft de Vlaamse overheid een subsidie toegekend van 2,5 miljoen euro. In fase 1 heeft BOSAQ al vijf dorpen voorzien van oppervlaktewaterzuiveringssystemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname15 dorpen in Tapanahoni- en Boven-Surinamegebied krijgen waterzuiveringsinstallaties