donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

IDB keurt $150 miljoen lening goed voor transparantie en bestuur in Suriname

lees ook ...

Jongen vermist na zwemincident bij goudveld in Nieuw Koffiek...

Tijdens een zwemincident bij een goudveld in Nieuw Koffiekamp verdween RN (16) in de diepte. Er wordt gevreesd dat hij verdronken is. Ondanks zoekacties tot gisteravond, bleef het gewenste resultaa...

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft haar goedkeuring gehecht aan een lening van $150 miljoen ter ondersteuning van het Surinaamse openbaar bestuur en transparantiebeleid. Het project, getiteld “Ondersteuning van het Openbaar Bestuur en Transparantiebeleid in Suriname,” dat is goedgekeurd door het Bestuur van Uitvoerende Directeuren van de IDB, beoogt de economische groei en fiscale duurzaamheid van Suriname te bevorderen door de verbetering van verantwoordingsmechanismen binnen overheidsinstanties.

Deze onderneming zal zich richten op het versterken van de verantwoordingsmechanismen van de overheid, het verbeteren van rapportagemechanismen met betrekking tot overheidsfinanciën en het aanpakken van kwetsbaarheden met betrekking tot financiële integriteit. Deze drie aspecten zijn van cruciaal belang voor het bereiken van macro-economische en fiscale stabiliteit in het land.

Het project komt ten goede aan de burgers van Suriname door de transparantie van het openbaar bestuur en het beheer van publieke middelen te bevorderen, en tegelijkertijd de preventie en detectie van corruptie te versterken.

Het project omvat vier hoofdcomponenten. De eerste richt zich op het waarborgen van een stabiele macro-economische context. De tweede concentreert zich op het verbeteren van integriteit en anti-corruptiebeleid binnen de publieke sector. De derde ondersteunt transparantie in het beheer van overheidsfinanciën. De vierde component versterkt het kader voor financiële integriteit.

Dit initiatief zal de wettelijke kaders versterken, de institutionele capaciteit van overheidsinstanties opbouwen om corruptie te voorkomen, financiële verslaggeving verbeteren en witwassen van geld en financiering van terrorisme bestrijden om illegale geldstromen aan te pakken. Het zal ook het personeelsbeheer binnen de publieke sector verbeteren.

De IDB-lening van $150 miljoen aan Suriname heeft een terugbetalingstermijn van 20 jaar, een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar en een rentetarief gebaseerd op de Secured Overnight Financing Rate (SOFR).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB keurt $150 miljoen lening goed voor transparantie en bestuur in Suriname