woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Financienministers Curacao en Suriname praten over de belastingdienst

lees ook ...

Srefidensi in de kolonie Suriname over 170 jaar Chinezen in ...

“Srefidensi in de kolonie Suriname begon met 1 cent birambi op azijn”, is een prachtig, rijk geïllustreerd boek geschreven door Paul Woei over de Chinezen in Suriname vanaf 1853. Het is prachtig geïll...

De Minister van Financien van Curaçao, Hr. J. Silvania en Minister Raghoebarsing hadden de vorige week in Marokko een overleg in aansluiting op een eerdere ontmoeting in Suriname. Op het gebied van de belastingen bleek al gauw dat er een scala aan thema’s zijn waar beide landen zich over moeten buigen en er efficiënter gewerkt moet worden.

Dit kan onder andere middels het gebruik van ICT. Het blijkt dat Suriname en Curaçao dezelfde ICT systemen gebruiken. Ook maken beide landen gebruik van de expertise van hetzelfde bedrijf bij het proces tot verzelfstandiging van de Belastingdienst via de opzet van een Autoriteit. Er werden ervaringen en successen binnen de belastingdienst met elkaar gedeeld.

Er is uiteindelijk een uitwisselingsprogramma afgesproken en binnenkort zal een delegatie van onze Belastingdienst een bezoek brengen aan Curaçao. Dit zal de basis vormen voor een structurele samenwerking tussen de Belastingdienst van beide landen.

Ook het verloop van het aangaan van een belastingverdrag tussen Suriname en Curaçao kwam aan de orde. Specifiek betreft het in eerste instantie een Double Taxation Agreement tussen beide landen. Er hebben hierover reeds enkele gesprekken op ambtelijk niveau plaatsgevonden die zullen worden voortgezet.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinancienministers Curacao en Suriname praten over de belastingdienst