woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

141 brandweerlui bevorderd op Internationale Dag van de Brandweer

lees ook ...

Legislation to encourage entrepreneurship is being developed...

The "Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project" has been awarded a loan by the World Bank to the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (...

Bij het Korps Brandweer Suriname (KBS) zijn woensdag 141 brandweerfunctionarissen bevorderd tot Hoofdbrandwacht. Deze functie is de hoogste rangorde op het manschappenniveau. Brandweercommandant Rajen Jakhari, benadrukte in zijn speech dat deze stap in de carrière van de functionarissen gepaard gaat met grotere verantwoordelijkheden. Woensdag was het ook de Internationale Dag van de Brandweer.

Hij benadrukte dat er nu meer proactiviteit van hen wordt verwacht. Ook moeten zij voortaan bovengemiddelde ondersteuning geven aan alle kaderleden. “We gedenken ook de brandweerlieden die tijdens of na hun werkzaamheden met het noodlot werden geconfronteerd.”

De Internationale Dag van de Brandweer is volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) een van reflectie. Een dag om stil te staan bij wat de brandweer doet en betekent voor land en volk. Hij haalde aan dat het ministerie zich ondanks de vele uitdagingen blijft inzetten om het beter te doen. “Wij weten dat wij als overheid, u moeten voorzien van middelen.”

De Juspol-topman gaf verder aan dat er intussen drie keer raadsvoorstellen voor de brandweer zijn geactualiseerd, maar dat de middelen nog steeds niet zijn vrijgekomen. Hij gaf direct aan dat hij dit punt opnieuw zou bespreken met president Chandrikapersad Santokhi, zodat het proces niet voor de vierde keer vertraagd wordt.

Amoksi merkte verder op dat de relatie met de Brandweer van regio Haaglanden uit Nederland na jaren weer is geactiveerd. Tijdens zijn dienstreis in maart heeft hij gesproken met de Brandweercommandant over eventuele samenwerkingen tussen Nederland en Suriname. Afgesproken is dat Brandweer Haaglanden binnenkort een project zal starten in Suriname. Dit project hebben zij eerder in Australië uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname141 brandweerlui bevorderd op Internationale Dag van de Brandweer