woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

13e congres duurzame landbouwontwikkeling geopend door president Santokhi

lees ook ...

Kameroen eerste Afrikaanse land met malariacaccin

Kameroen markeert een mijlpaal als het eerste Afrikaanse land dat het malariavaccin Mosquirix officieel in gebruik neemt. Gisteren arriveerde een zending met meer dan 331.000 doses op de luchthaven va...

Klimaatverandering en landbouw zijn volgens president Chandrikapersad Santokhi onderwerpen die vallen onder prioriteitsgebieden van de regering. Dit zei het staatshoofd donderdag bij de opening van het dertiende congres over duurzame landbouwontwikkeling in de Royal Ballroom van hotel Torarica. Het staatshoofd was er op uitnodiging van de Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS).

De stichting speelt al jaren een voortrekkersrol in de discussie om klimaatverandering te combineren met de noodzaak voor duurzame landbouw. “Het is allemaal nodig, omdat Suriname net als de rest van de wereld te maken heeft met de effecten van klimaatsverandering. Het land kan op agrarisch gebied een belangrijke rol gaan spelen in de voedselvoorziening in het Caribisch gebied”, zei de president.

Santokhi toonde zijn erkentelijkheid aan voorzitter Rob Baan van de Stichting. De voorzitter heeft bijgedragen dat Suriname met een moderne kas twee prijzen in de wacht heeft gesleept op de Floriade in Almere. Op dit evenement heeft Suriname de 2e plaats behaald voor het unieke concept; Suriname de Greenest Place since ever en de 1e plaats voor Cultural Award.

Stichting d’Ons die zich samen met partners, sponsoren en vrijwilligers inzet voor de duurzame landbouwontwikkeling in Suriname, wordt al 13 jaar ondersteund door de Surinaamse en Nederlandse regering. Samen met AERES Hogeschool en de provincie Flevoland heeft de stichting gezorgd dat een studiebeurs geboden kon worden aan de Surinaamse student Pritvhi Thakoer.

Verder zijn er plannen om naast het bieden van beurzen de Surinaamse boeren verder op weg te helpen met de innovatie en de professionalisering van hun bedrijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname13e congres duurzame landbouwontwikkeling geopend door president Santokhi