vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
1
(1)

Woningbouwproject Koela gestart

lees ook ...

Looproute President bij presentatie jaarbegroting vrijhouden...

In verband met de presentatie van de jaarbegroting 2023/2024 op vrijdag 29 september aanstaande door de President van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santhokhi, wordt een beroep gedaan op de sa...

Hedenmorgen vond de launch plaats van het woningbouwprojekt Koela 2.0. te Koela aan de Frederikshoopweg. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO), heeft in samenwerking met Stichting Volkshuisvesting Suriname een aantal opties geidentificeerd om een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van het aantal woningzoekenden.

Jaren terug stond er op het terrein een jongensinternaat op het terrein, daarna woonden er 15 gezinnen met plusminus 65 kinderen. Er waren bewoners die er meer dan 15 jaar woonden. Het terrein was van de overheid, daarom wordt er nu het woningbouwproject Koela als pilot uitgevoerd, waarna er nog meer woningbouw projecten zullen volgen. De start van dit project was vanmorgen 14 juli.

Bij de launch is de locatie aangewezen waar er 93 wooneenheden zullen worden opgezet. Tevens zijn de afgebeelde bouwmodellen onthuld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWoningbouwproject Koela gestart