woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(1)

Prettige Vaderdag toegewenst

lees ook ...

Minister Ramdin vergadert met Haiti, Kenya en de Vs over Ha...

Minister Albert Ramdin heeft op vrijdag 22 september 2023 op uitnodiging van zijn Amerikaanse collega Anthony Blinken, deelgenomen aan een onderhoud met internationale partners, waaronder de minister ...

Vandaag, 18 juni is het Vaderdag. Het is een feestdag ter ere van vaders, waarbij het vaderschap en het belang van vaders voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen wordt gevierd. In Suriname wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag in juni.

Vaderdag werd in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd uit de staat Washington, omdat zij haar vader, William Jackson Smart wilde eren, die weduwnaar was geworden nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Ze wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen, geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder Moederdag had gelanceerd.

De eerste Vaderdag vond plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

De echte betrokken Surinaamse vaders worden vandaag ook in het zonnetje gezet door hun kinderen, met aandacht, lekker eten, bloemen en cadeaus.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrettige Vaderdag toegewenst