vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen Alexander Sweetschool leren planten bij LVV

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

De leerlingen van de Alexander Sweetschool hebben op woensdag 24 mei een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), waar ze hebben geleerd hoe ze planten kunnen verbouwen. In de plantenkassen werden de enthousiaste leerlingen deskundig onderwezen door de LVV-landbouwvoorlichters. Ze leerden onder andere hoe ze gewassen kunnen zaaien in zaaibakken, potgrond kunnen gebruiken, en planten in cups en volle grond kunnen zetten.

De kinderen kregen ook instructies over de juiste plant- en oogstmethode, het voorkomen van ziekten en plagen, en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Tijdens het bezoek waren er ook leerlingen die interesse hadden in de plantenkas zelf en wilden weten welk materiaal nodig was om er een op te zetten.

Jaden Ronosemito, een twaalfjarige leerling, maakte aantekeningen zodat hij het geleerde kon uitproberen thuis en kon delen met zijn vriendjes. De vragen en opmerkingen van zowel leerlingen als leerkrachten werden deskundig beantwoord door de voorlichters.

Het doel van de training was om de kinderen enkele basisprincipes van kleinlandbouw bij te brengen, gezien de economische situatie. De geleerde technieken kunnen ze eerst toepassen in de schooltuin en vervolgens thuis uitproberen. Alice Madari, medewerker Leerlingen Zorg van de school, benadrukte dat de kinderen leren dat ze niet altijd vlees of vis nodig hebben, maar ook gezond kunnen eten door hun eigen groenten te verbouwen.

De kinderen zullen een werkstuk maken van hetgeen ze hebben geleerd, en het tomaatplantmateriaal dat ze van het ministerie hebben gekregen, zal worden geplant in de schooltuin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen Alexander Sweetschool leren planten bij LVV