woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen Alexander Sweetschool leren planten bij LVV

lees ook ...

OM doet pilotproject Taakstraffen

Een zes maanden durende pilot taakstraffen is op maandag 03 april jongstleden van start gegaan onder leiding van het Openbaar Ministerie(OM). Deze pilot kwam tot stand  vanwege een samenwerking in het...

De leerlingen van de Alexander Sweetschool hebben op woensdag 24 mei een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), waar ze hebben geleerd hoe ze planten kunnen verbouwen. In de plantenkassen werden de enthousiaste leerlingen deskundig onderwezen door de LVV-landbouwvoorlichters. Ze leerden onder andere hoe ze gewassen kunnen zaaien in zaaibakken, potgrond kunnen gebruiken, en planten in cups en volle grond kunnen zetten.

De kinderen kregen ook instructies over de juiste plant- en oogstmethode, het voorkomen van ziekten en plagen, en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Tijdens het bezoek waren er ook leerlingen die interesse hadden in de plantenkas zelf en wilden weten welk materiaal nodig was om er een op te zetten.

Jaden Ronosemito, een twaalfjarige leerling, maakte aantekeningen zodat hij het geleerde kon uitproberen thuis en kon delen met zijn vriendjes. De vragen en opmerkingen van zowel leerlingen als leerkrachten werden deskundig beantwoord door de voorlichters.

Het doel van de training was om de kinderen enkele basisprincipes van kleinlandbouw bij te brengen, gezien de economische situatie. De geleerde technieken kunnen ze eerst toepassen in de schooltuin en vervolgens thuis uitproberen. Alice Madari, medewerker Leerlingen Zorg van de school, benadrukte dat de kinderen leren dat ze niet altijd vlees of vis nodig hebben, maar ook gezond kunnen eten door hun eigen groenten te verbouwen.

De kinderen zullen een werkstuk maken van hetgeen ze hebben geleerd, en het tomaatplantmateriaal dat ze van het ministerie hebben gekregen, zal worden geplant in de schooltuin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen Alexander Sweetschool leren planten bij LVV