donderdag 23 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

ILO presenteerrt binnenkort Sociaal Rapport aan Suriname

lees ook ...

“An administrative framework is required,” said ...

The Anton de Kom University of Suriname's Public Administration Week came to an end. An administrative structure is required, according to Wanica South-East district commissioner Shafiek Goelaman. Com...

ILO-consultant Arthur Van Meerdonk en ILO Social Protection Technical Officer Joana Borges Henriques hebben op vrijdag 17 februari laatstleden, in het kader van ‘the Social Protection Expenditure Review’,  verslag gedaan aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) over hun missie aan ons land.

In de periode van 13 februari tot 17 februari 2023 hebben de functionarissen data verzameld bij verschillende stakeholders die betrokken zijn bij het sociaal zekerheidsstelsel. De verzamelde data dekt volgens de missie nu de ontbrekende informatie die ontbrak na de eerste missie in juni vorig jaar aan ons land. Nu alle input binnen is, kunnen ze aan de slag om zowel het finaal rapport als een plan van aanpak af te ronden en te presenteren aan zowel het ministerie van AWJ als de stakeholders. Dit wordt over 3 maanden verwacht.

Minister Mac Andrew heeft aangegeven uit te kijken naar het eind rapport, waardoor de herstructurering en hervorming van het sociaal zekerheidsstelsel ter hand kan worden genomen. De hervorming zal volgens hem vooral de sociaal zwakkeren meer zekerheid moeten bieden. Ook verwacht hij in de review ‘short term benefits’ voor bijvoorbeeld werklozen.

De bewindsman is zeer tevreden met het feit dat de diverse sociale protectie voorzieningen van de overheid nu volledig in kaart zijn gebracht. Hieruit is gebleken hoe versnipperd, verspreid en verdeeld de verschillende vormen van sociale protectie in Suriname zijn. De Social Protection Expenditure Review wordt op verzoek van de Surinaamse overheid uitgevoerd met technische assistentie van de International Labour Organization (ILO).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameILO presenteerrt binnenkort Sociaal Rapport aan Suriname