vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname zorgt voor Cyberveiligheid in de Regio

lees ook ...

EU bezoekt President Santokhi; tolereert geen bedreiging dem...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 17 maart jongstleden een delegatie vertegenwoordigers van de Europese Unie (EU) ontvangen  het Presidentieel Paleis. De delegatie stond onder leiding van de...

De veiligheid van de regio werd op 09 februari jongstleden besproken op het ‘Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS)’ evenement. President Santokhi merkte op over de beveiliging van de regio: “Regionale veiligheid heeft niet alleen met fysieke veiligheid en beveiliging te maken, maar ook met cyberbeveiliging.

Cyberbedreigingen zijn een belangrijke fenomeen geworden in onze gedigitaliseerde wereld, met een grote impact op de maatschappelijke veiligheid. Vandaar dat een effectievere aanpak noodzakelijk is,” aldus het staatshoofd. De president legde de nadruk op het feit dat de Surinaamse overheid de verantwoordelijkheid op zich neemt om op de bedreigingen te reageren, door een 24/7 Cyber Security Incident Response Team op te zetten.

“We voelen ons vereerd dat IMPACS de aftrap van de Nationale Cyber Security Training geeft aan Suriname en ik bedank een ieder voor het organiseren van dit evenement,” aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zorgt voor Cyberveiligheid in de Regio