zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname zorgt voor Cyberveiligheid in de Regio

lees ook ...

President ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025

In een vergadering met functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries is President Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiez...

De veiligheid van de regio werd op 09 februari jongstleden besproken op het ‘Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS)’ evenement. President Santokhi merkte op over de beveiliging van de regio: “Regionale veiligheid heeft niet alleen met fysieke veiligheid en beveiliging te maken, maar ook met cyberbeveiliging.

Cyberbedreigingen zijn een belangrijke fenomeen geworden in onze gedigitaliseerde wereld, met een grote impact op de maatschappelijke veiligheid. Vandaar dat een effectievere aanpak noodzakelijk is,” aldus het staatshoofd. De president legde de nadruk op het feit dat de Surinaamse overheid de verantwoordelijkheid op zich neemt om op de bedreigingen te reageren, door een 24/7 Cyber Security Incident Response Team op te zetten.

“We voelen ons vereerd dat IMPACS de aftrap van de Nationale Cyber Security Training geeft aan Suriname en ik bedank een ieder voor het organiseren van dit evenement,” aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zorgt voor Cyberveiligheid in de Regio