zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

lees ook ...

Kleine commissie voor formulering Grondenrechten

Binnenkort moet er een kleine commissie worden ingesteld die de uiteindelijke nota van wijziging voor de wet Collectieve rechten inheemse en tribale volken moet zien te formuleren. De nota moet zo sne...

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding tot Verpleegassistent, basisopleiding tot Ziekenverzorgende, basisopleiding tot MBO Verpleegkundige, Postbasis/gespecialiseerde opleiding, HBO-opleiding tot HBO-Verpleegkundige en HBO-opleiding tot HBO – Health management.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was aanwezig bij de diplomauitreiking. Hij gaf in zijn toespraak aan dat hij heel tevreden is met het aantal geslaagden en ziet graag dat men een bijdrage levert aan de zorg in Suriname. De bewindsman gaf aan dat hij niet graag heeft dat verpleegkundigen vertrekken naar het buitenland. ‘Brain Gain’ is waar het ministerie zich reeds geruime tijd sterk voor maakt om het tekort aan verplegenden verminderen.

Behalve dat er gewerkt wordt aan het verruimen van de opleidingscapaciteit voor Suriname, wordt er ook intensief gewerkt aan het implementeren van een landelijke loonreeks voor de zorgsector. Tevens wordt vanuit het Herstelplan voor de gezondheidszorg gekeken naar het realiseren van een sectorbrede collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). Het EFS-college Covab, krijgt de volledige ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid om zoveel mogelijk personen op te leiden in de Algemene, maar ook in de Specialistische verpleegkunde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma