woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

lees ook ...

SCBA vermaant de bevolking om op 24 maart vredig te proteste...

De Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) heeft op 21 maart jongstleden het volgende in verband met de protestactie van 24 maart aanstaande, ter attentie van de bevolking van Suriname gebracht.  ...

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding tot Verpleegassistent, basisopleiding tot Ziekenverzorgende, basisopleiding tot MBO Verpleegkundige, Postbasis/gespecialiseerde opleiding, HBO-opleiding tot HBO-Verpleegkundige en HBO-opleiding tot HBO – Health management.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was aanwezig bij de diplomauitreiking. Hij gaf in zijn toespraak aan dat hij heel tevreden is met het aantal geslaagden en ziet graag dat men een bijdrage levert aan de zorg in Suriname. De bewindsman gaf aan dat hij niet graag heeft dat verpleegkundigen vertrekken naar het buitenland. ‘Brain Gain’ is waar het ministerie zich reeds geruime tijd sterk voor maakt om het tekort aan verplegenden verminderen.

Behalve dat er gewerkt wordt aan het verruimen van de opleidingscapaciteit voor Suriname, wordt er ook intensief gewerkt aan het implementeren van een landelijke loonreeks voor de zorgsector. Tevens wordt vanuit het Herstelplan voor de gezondheidszorg gekeken naar het realiseren van een sectorbrede collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). Het EFS-college Covab, krijgt de volledige ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid om zoveel mogelijk personen op te leiden in de Algemene, maar ook in de Specialistische verpleegkunde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma