zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi sluit het jaar af op het Presidentieel paleis

lees ook ...

President Santokhi heeft op woensdag 28 december op het presidentieel paleis, met het personeel van zijn kabinet, het haast afgelopen jaar gezamenlijk afgesloten. In zijn toespraak bleef hij stilstaan bij de uitdagingen van 2022 en het geen gerealiseerd is. Het staatshoofd blikte vervolgens vooruit op het jaar 2023 waarin de regering door zal gaan met het uitvoeren van projecten. 

President Santokhi gaf aan dat er vooruitgang wordt geboekt in het uitvoeren van het beleid en gaf aan dat de regering het nieuwe jaar zelfverzekerd tegemoet treedt. “We gaan door, laat niemand u afleiden. Wij gaan ongestoord en onbevreesd verder,” zei het staatshoofd. Hij voegde eraan toe dat de regering een team is en niet mag falen.

Vooruitblikkend op 2023 zegt president Santokhi dat de parameters van vooruitgang er goed uitzien. De regering wil de samenleving blijvend tegemoetkomen met verlichtingsmaatregelen. Hij noemde het sociaal vangnet waarbinnen de sociale uitkering aan onder meer AOV’ers en mensen met een beperking en andere groepen is aangepast. Verder is het de bedoeling om huishoudens met een inkomen tot SRD 6500 te ondersteunen.

Het staatshoofd bleef ook stilstaan bij het herstelprogramma dat met steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wordt uitgevoerd. Het beleid van de regering is erop gericht om de economie weer gezond te maken. Het betreft een 03 jaar durend project waarin groei van de economie zichtbaar moet zijn. Dit geniet hoge prioriteit bij de regering. Zij zal met middelen die vrijkomen rust in de samenleving brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi sluit het jaar af op het Presidentieel paleis