maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Franse delegatie bezoekt Suriname

lees ook ...

Finabank-directeur: “Surinaamse banken werken niet mee aan k...

Eblein Frangie, directeur van de Finabank, heeft in een recent interview via ABC Nieuws gezegd, dat commerciële banken in Suriname niet betrokken zijn bij koersspeculatie. Frangie benadrukte dat banke...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op 08 en 09 december een Franse justitiële delegatie op bezoek gehad; een vervolg op het bezoek van de Franse minister van Justitie eerder in het jaar vanwege de gang van zaken sinds het vorige bezoek.

De Franse delegatie bestond uit enkele kopstukken van het Franse ministerie van Justitie waaronder delegatieleider tevens vertegenwoordiger van de Franse minister van Justitie, Julien Retailleau. Verder maakten ook de Frans-Guyanese procureur-generaal Joel Sollier en andere hoge functionarissen van het Franse ministerie van Justitie alsook de Franse ambassadeur in Suriname Nicolas de La Coste deel uit van de delegatie.

Op de agenda stond criminaliteitsbestrijding, de ratificatie van de recent gesloten samen werkingsovereenkomsten, het gevangeniswezen en mogelijkheden voor technische assistentie. Er zijn op 08 december open discussies geweest over bovengenoemde onderwerpen en de Franse delegatie heeft een uitgebreid bezoek gebracht aan de Centrale Penitentiaire Inrichting (Santo Boma). Op 09 december hebben de Surinaamse en Franse delegatie een gezamenlijke statement opgesteld met de gemaakte afspraken.

De twee delegaties waren het er over eens dat de verschillende vormen van illegaliteit zoals, drugssmokkel, kwiksmokkel, illegale goudwinning, mensensmokkel een bedreiging vormen die ook de georganiseerde misdaad helpen financieren. Beide landen hebben zich eraan gecommiteerd om deze vormen van criminaliteit de kop in te drukken.

Beide landen zijn in het proces van de ratificatie van de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst. Er is nog behoefte aan technische assistentie in het implementeren van het anti-corruptie beleid. Frankrijk heeft zich bereid getoond om de technische assistentie middels trainingen en begeleidingstrajecten aan te bieden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse delegatie bezoekt Suriname